„Vzhledem k tomu, že jsme se v posledních deseti letech v rámci republiky pravidelně umísťovali mezi pěticí nejlepších oddílů mezi juniory, je naše účast mezi elitou v kategoriích dospělých, na kterou jsme měli nárok, poměrně logickým vyústěním našeho snažení. A zároveň jsme po ukončení činnosti českobudějovického klubu chtěli vrátit špičkový box na jih Čech," podotkl trenér a duše oddílu Miroslav Foral.

První liga je rozdělena do dvou skupin, přičemž Jihočeši byli zařazeni to té moravské společně se Sokolem Poruba, KO Brno, Jihomoravským regionem (BC Brno, Kroměříž, Znojmo) a Boxingem Ostrava.
Druhou skupinu tvoří Ústí nad Labem, Kamenice, Děčín, Příbram a dva oddíly z Mostu.
V základní části se kluby vzájemně utkají ve svých skupinách a z každé dva nejúspěšnější postoupí do závěrečného play off, v němž se bude bojovat o titul mistra republiky.

Na území Česka se boxuje ještě extraliga a na ní navazující euroliga, v níž společně s Maďary a Slováky působí Ústí nad Labem, Prostějov a Plzeň. V ní však start není podmíněn dosaženými sportovními výsledky, nýbrž finančními možnostmi.
Třeboňský SK Boxing má ve všech osmi hmotnostních kategoriích talentované bojovníky. Nejvíce však zřejmě bude spoléhat na juniorské mistry republiky Petra Rozbouda, Petra Jiráčka či Adama Kolaříka.
„Nerad bych někoho jmenoval. Všichni mají své ambice a kvalitu," zmínil trenér.

V souvislosti s účastí mezi dospělými došlo rovněž ke změně na postu šéfa klubu, kde Miroslava Forala vystřídal Vladimír Janíček. Ten je jednatelem městské firmy Technické služby Třeboň, která se stala generálním sponzorem oddílu.
„V případě třeboňských boxerů přesně víme, kam finance, jež naše firma poskytuje, putují. Osoba pana Forala je zárukou dlouhodobé a úspěšné práce s mladými sportovci. Věřím, že se náš klub v prvoligové konfrontaci neztratí a dokáže konkurovat i městům, v nichž má box dospělých dlouholetou tradici. Přejeme si, aby si rovněž diváci z Třeboně i dalších míst jihočeského regionu našli cestu k ringu. Tohle už však bude do značné míry záležet i na výkonech jednotlivých borců," uvedl Vladimír Janíček.

Premiéra čeká SK Boxing už v neděli, kdy se představí mezi provazy v Ostravě.
„Do soutěže vstupujeme s pokorou, ale rádi bychom si odvezli aspoň remízu," doufá Miroslav Foral.
V domácím prostředí se Jihočeši poprvé předvedou v neděli 14. října od 10 hodin, kdy přivítají největšího favorita své skupiny Jihomoravský region. Boxovat se bude v KCC Roháč.
 

Tým SK Boxing

do 56 kg: Petr Rozboud
do 60 kg: Lubomír Bečák
do 64 kg: Jiří Fiala
do 69 kg: Petr Jiráček
do 75 a do 81 kg: Jan Mraček
do 75: Jakub Fleischmann
do 81 kg: Tomáš Dubský
do 91 kg: Adam Kolařík
nad 91 kg: David Makovička