Jindřichohradecký tým prohrál všech svých sedm zápasů v tomto ročníku nejvyšší soutěže. Před reprezentační pauzou míří k Vajgaru nevyzpytatelný protivník z hlavního města. Tomu se vstup do sezony rovněž příliš nevyvedl, ale aktuálně už mu patří osmá příčka, když má na kontě kontě čtyři vítězství a tři porážky.

USK naposledy porazil Ústí nad Labem a v Českém poháru si připsal cenný skalp silného Děčína, což mu jistě ještě zvedlo sebevědomí. Tým tvoří mladíci převážně z vlastní líhně, doplňuje je americký pivot Raines.

Důležitosti střetnutí si je dobře vědom i kouč Fio basketu Karel Forejt.
„Čeká nás boj proti nepříjemné defenzivě USK a nutně potřebujeme uspět. Cestou k vítězství musí být zlepšení na obranné polovině a organizovaný týmový výkon v útoku s patřičným důrazem a sebevědomím v zakončení. Hosté přijedou posíleni výhrami s Ústím v lize a s Děčínem v poháru. Věříme, že nás poženou naši skvělí diváci a dotlačíme společně toto utkání do šťastného konce,“ uvedl hradecký trenér.

S velkým odhodláním půjde do boje o první vítězství i ústřední rozehrávač Danny Lawhorn, který přiznává, že ani jemu se vstup do sezony moc nevyvedl. „Tento zápas je pro nás velmi důležitý. Vítězství by nám vrátilo sebevědomí, které tolik potřebujeme. Věřím, že naši fanoušci nám opět vytvoří skvělou kulisu, že se vrátíme a budeme předvádět naši hru. Musím přiznat, že za poslední zápasy beru zodpovědnost na sebe. Nebyl jsem to já. Nebyl jsem ve své kůži. Nedokázal jsem týmu pomoci. Teď se to všechno pokusíme společně zvrátit,“ burcuje Američan ve službách Basket Fio banky.