Jindřichohradecká městská sportovní hala přivítala solidní počet diváků, který byl zvědavý na dost nových tváří, jež přibyly v domácím kádru. Očekával se vyrovnaný duel, ale ten se nekonal. Domácí hráčky snad z přemíry snahy a motivace totiž v prvním poločase zkazily téměř vše, co se dalo.

V první půli udělaly dvanáct z celkových čtrnácti technických chyb a ztrát. Před brankovištěm Partizánského působily bezradně, zbrkle přicházely o balón. Na branku hostí, kterou střežila bezchybná Simona Súlovská, Jihočešky poprvé vystřelily ve 13. minutě! První gól dal J. Hradec v 15. minutě ze sedmičky, kdy se trefila za stavu 0:7 Kateřina Krupicová. Branku ze hry vstřelil domácí celek teprve ve dvacáté minutě, Michaela Smolíková jí snižovala na 2:8. Střelba z nepřipravených těžkých pozic, neproměněné sedmičky, to vše znamenalo, že domácí házenkářky po prvních třiceti minutách prohrávaly o devět gólů.

Druhý poločas již vypadal z domácího pohledu lépe. Jihočeská obrana se vysunula téměř na devítku, nebezpečné slovenské spojky Amadea Šáteková a Klaudia Michnová dostaly osobní strážkyně a hra se tak vyrovnala. Na obrat ovšem již bylo pozdě. I přes vysokou porážku diváci odměnili jihočeské družstvo potleskem, fanoušci ocenili fakt, že domácí hráčky i přes nepříznivý vývoj bojovaly a snažily se o lepší výsledek až do závěrečných vteřin.

V příštím kole na TJ Házená J. Hradec čeká další domácí utkání, ve kterém bude hostit DHK Baník Most. Střetnutí s jedním z hlavních favoritů soutěže se uskuteční v sobotu 8. září od 13 hodin.

J. HRADEC - PARTIZÁNSKE 18:29 (4:13).

Branky a sestava JH: J. Hradec: Zimová, Lavická, Davidová – Markesová 2, Matoušková, Eliášová 1, Kirjušinová 5/3, Krupicová 1/1, Zbožínková 1, Kočová, Bezchlebová, Smolíková 1, Kohoutová 5, Maryšková, Horečková 2. Vyloučení: 6:1. Červené karty: 1:0 (59. Markesová). Žluté karty: 3:2. 7m hody: 6/4:8/7. Rozhodčí: Horák – Bečička, 190 diváků.
Roman Pišný