Součástí akce totiž bylo odhalení pamětní desky na počest Josefa Jelínka, který 7. května letošního roku ve věku 80 let opustil řady atletických kamarádů. Hlavní závod mužů a žen organizátoři pojmenovali jako Memoriál Josefa Jelínka.

Josef Jelínek figuroval u zrodu včelnického atletického oddílu, v jehož čele stál více než 50 let a byl jeho neúnavným motorem. Zároveň také přes 20 let působil ve funkci předsedy celé tělovýchovné jednoty.

Svůj volný čas trávil na stadionu a věnoval se členům oddílu atletiky, hlavně dětem. Atletický stadion bude nyní mít v názvu jméno tohoto výjimečného člověka.

Josef Jelínek byl také výborným učitelem a mnoho let zastával funkci ředitele základní školy v Nové Včelnici.

„Lze bez nadsázky říct, že hluboce ovlivnil život mnoha z nás, protože se vždy snažil vštěpovat lásku ke sportu a pohybu vůbec. Zásadně se podílel na výchově mnoha vynikajících atletů a atletek, ale také sportovců v dalších odvětvích. Svým každodenním nadšením a elánem dokázal nakazit všechny kolem sebe a největší odměnou mu byl, jak sám vždy říkával, nejkrásnější pocit z plného hřiště dětí, které sportují,“ uvedl předseda včelnického atletického oddílu Marek Strnad.