Nabité startovní pole slibuje skvělou podívanou. Diváci se můžou těšit na legendární i méně známé značky: Bentley, Jaguar, MG, Triumph, Mercedes-Benz, Porsche, Austin Healey, Chevrolet, De Tomaso, Maserati, Škoda, DeLorean, Ferrari, Cadillac nebo Alfa Romeo. Prostě co kus, to klenot! Nejstarším vozem na trati by mělo být MG C-Type vyrobené v roce 1931, které přiveze Curtis Liposcak ze Spojených států amerických.

XIII. South Bohemia Classic 2022 odstartuje v pátek

Ondřej Čermák
Ondřej Čermák se v Kaplici přiblížil premiérovému českému titulu mistra světa

v 16:45 na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. a trasa vede přes Lišov, Hlubokou nad Vltavou, Holašovice či Zlatou Korunu do centra Českého Krumlova. Odtud posádky zavítají do hlavního dějiště soutěže Hotel Resortu Relax v Dolní Vltavici. Během sobotní etapy veteránisté pojedou na Šumavu a užijí si krásné silničky kolem lipenské vodní nádrže nebo výhledy z vrcholu Kramolína od Stezky korunami stromů. Více informací je průběžně zveřejňováno na www.southbohemiaclassic.cz.

Stejně jako v minulých letech bude součástí tratě mezinárodní setinové rallye klasických a sportovních vozidel XIII. South Bohemia Classic 2022 Grand Prix Kaplice. Silniční okruh na náměstí a v přilehlých ulicích navazuje na tradici kaplických okruhových závodů motocyklů a automobilů, které se konaly v padesátých a šedesátých letech minulého století a bývaly součástí mistrovství republiky.

„V sobotu absolvují posádky veteránů dvě kola s měřením odchylky na setinu sekundy od předepsaného času. Vstupné je zdarma, doprovodný program začne na náměstí od 13 hodin, budou zde vystaveny automobilové veterány, vystoupí hudební skupina a děti se mohou těšit na skákací hrad. Hlavním tahákem letošního ročníku je ale jednoznačně jízda formulového vozu, který bude řídit zatím jediný český jezdec formule 1 Tomáš Enge,“ zve do Kaplice ředitel soutěže Pavel Kacerovský z pořádající agentury ČK motorsport.