Na tuzemském šampionátu všech stylů karate v organizaci ČSKe (WKF ) startovali pouze nominovaní závodníci, kteří si svoji účast museli vybojovat v průběhu roku v seriálu nominačních soutěží. Jedním z nich byl i člen klubu Karate J. Hradec Okinawa Goju ryu Dojo Vít Masař, jenž v disciplíně Kata juniorů ve věku 16 -17 let vybojoval zlatou medaili a tím i titul mistra republiky.

Další úspěch letošního mistra světa udělal pochopitelně radost i jeho trenérovi Jaroslavu Valentovi.

„To, že se Vítkovi podařilo na konci letošní soutěžní sezony vybojovat zlatou medailí na mistrovství republiky všech stylů, je skvělý úspěch. A zvlášť způsob, jakým toho dosáhl, je obdivuhodný. Všechny zápasy totiž vyhrál jednoznačně 5:0, finále pak 4:1. Tím si zároveň upevnil pozici v juniorské reprezentaci České republiky všech stylů karate. Tento triumf a jeho nejvyšší pozice v rankingu juniorů by snad měly stačit na nominaci pro nadcházející mistrovství Evropy všech stylů karate, jež se uskuteční v únoru v maďarské Budapešti,“ uvedl hlavní trenér Karate J. Hradec Okinawa Goju ryu Dojo.

Víta Masaře čeká ještě od čtvrtka do neděle účast na prestižní světové lize karate mládeže K1 Youth League v italských Benátkách, a tím letošní mimořádně vydařenou sezonu uzavře.