Nevyšlo to ani na druhém závodě mezinárodního mistrovství republiky třídy MX1 v západočeském Kramolíně. V kvalifikaci slibné páté místo, ale v rozjížďkách devátá a desátá příčka. To není umístění, se kterým by mohl být stále ještě jeden z největších talentů českého motokrosu spokojen.

„Jak už se bohužel stává zvykem, tak se mi v první jízdě nepovedl start. Chytil jsem ale docela rychlost a dostával jsem se dopředu. Jenže pak jsem měl kontakt s jedním ze soupeřů a málem jsem upadl, čímž jsem zase ztratil nějaké čtyři pozice. Potom už jsem se nedokázal dostat do tempa a bylo to jenom takové plácání," značně sebekriticky zhodnotil průběh první jízdy.

Ve druhé dojel ještě o příčku hůř. „Měl jsem mnohem lepší start a navíc jsem se posunul dopředu. Povedlo se mi předjet i Martina Michka. Jenže ve druhém kole jsem upadl. Dal jsem moc plynu a v zatáčce jsem motorku přetočil. To mě stálo pár míst a pak už ti nejlepší byli daleko. Dopředu to nešlo," posteskne si.

Celkové osmé místo Václava Kováře uspokojit nemohlo. „Z mé strany to byl špatný závod. Hrozný. Měl bych tady jezdit maximálně do pátého místa. Alespoň tak bych to viděl," zlobil se. „V našem mistrovství jede řada rychlých kluků, ale rozhodně bych měl být výš," je přesvědčen.

Trať v Kramolíně je zřejmě nejrychlejší u nás a místy to byla opravdu pořádná palba. „Nemám trať v Kramolíně rád a docela se jí bojím. Rychlý sjezd u lesa je opravdu nebezpečný. Ale na druhou stranu je to stejné pro všechny. Pokud člověk chce uspět, tak se bát nesmí," připouští.

Před měsícem si na tréninku v Netolicích zlomil palec levé nohy. Zranění už ho však nijak nelimituje. „To už je v pořádku. Trošku mě teď zlobí rameno, ale to jenom občas zabolí. Není to nic, co by mi bránilo v závodění," zdůrazní.

Zraněný palec mu však vystavil stopku v tréninku, což se teď při závodech projevuje. „Jel jsem německé mistrovství prakticky bez tréninku. Na jedno rychlé kolo jsem se dostal z kvalifikaci do závodu. Tam jsem ale měl v první jízdě technické problémy a ve druhé jsem dvakrát spadl. Tam to také nebylo dobré," kroutí hlavou.

Sezonu, od které si po roční nucené pauze hodně sliboval, se mu stále nedaří pořádně rozběhnout. „Začátek byl dobrý. Pak ale přišel pád na tréninku a od té doby se s tím jenom peru," připouští.

Na holení mohutného plnovousu to tak bohužel zatím nevypadá. „Už by to tu bednu chtělo zajet," přeje si pro další průběh sezony.