V páteční podvečer je na programu úvodní dějství, kterým je časovka jednotlivců na osm kilometrů. Jízdu proti chronometru závodníci absolvují v okolí Číměře, kde je start i cíl.

V sobotu peloton absolvuje celkem 163 kilometrů na deseti okruzích poblíž Popelína a v neděli cyklisty čeká závěrečná nejnáročnější etapa dlouhá 155 kilometrů v kopcovitém terénu na Českokrudolecku.

„Na startu by měla být zhruba stovka závodníků z předních českých klubů a také několik zahraničních stájí, konkrétně z Německa, Nizozemí či Polska, ale úplně jasno o účasti budeme mít až těsně před startem,“ podotkl ředitel RBB Tour Jan Hájek.

Nicméně v pelotonu z tuzemské elity chybí jen Elkov-Kasper, přihlášené jsou však třeba pražské stáje Sparta a Dukla, CK Příbram, Topforex, Favorit Brno, Unlimited či Sweep Factory a také táborské oddíly ČEZ Cyklo Team a Hello CTV. A právě poslední zmiňovanou stáj reprezentuje poslední vítěz z roku 2019 Martin Boubal.

„Vzhledem k tomu, že je před námi červnové mistrovství republiky, je to pro jezdce vítaná prověrka sil, ať už v časovce nebo v kopcovitém terénu, a proto se představí celá řada zajímavých jmen,“ zmínil šéf závodů.

Zároveň připomněl, že v sobotu se v Popelíně budou konat rovněž cyklistické závody pro děti od 9 do 11 let, jež budou hned po startu 2. etapy v 11 hodin soupeřit na šestisetmetrovém okruhu přímo v centru obce.

Program RBB Tour

1. etapa – pátek 4. června – 17 hodin
časovka jednotlivců
Číměř – Sedlo – Lhota – Číměř (8 km)

2. etapa – sobota 5. června – 11 hodin
Popelín – Horní Olešná – zahrádky – Bořetín – Česká Olešná – Popelín
(10 x okruh, celkem 163 km)

3. etapa – neděle 6. června – 11 hodin
Český Rudolec – Penikov – Stálkov – Matějovec – Český Rudolec
(10 x okruh, celkem 155 km)