Vepřová panenka plněná švestkami

Suroviny:

■ 120 g vepřové panenky
■ 2 sušené švestky
■ 1 lžíce nasekaných lískových oříšků
■ 1 lžíce švestkových povidel
■ 100 ml hovězího vývaru
■ špetka skořice a mletého hřebíčku
■ 1 lžíce oleje
■ 2 menší brambory ve slupce
■ ½ kelímku jogurtu
■ snítka tymiánu

Nedělní koupel v ledové vodě na Křišťanovickém rybníku parta z Prachaticka nikdy nevynechá. Pak si společně opečou vuřty.
Parta z Prachaticka se znala sotva od vidění, spojila je koupel v ledové vodě

Postup:

Maso osolíme, nařízneme a vytvoříme kapsu‘, kterou naplníme směsí pokrájených sušených švestek, povidel, lískových oříšků, skořice a hřebíčku. Opečeme, než se maso zatáhne, podlijeme vývarem a necháme zapéct v troubě. Brambory uvaříme ve slupce, rozmáčkneme na talíři a polijeme jogurtem, který jsme osolili a smíchali s lístky tymiánu.

Všechny speciály z edice kondice lze zakoupit na eshopu https://eshop.kondice.cz/.

Předplatné časopisu Kondice lze objednat ZDE.

A na webu Kondice.cz najdete stovky cvičebních videí, podcasty s odborníky a denně nové články o zdraví a psychologii.

Osobnostní růst.
Není důležité, na jaký žebřík jdete, ale o jakou zeď ho máte opřený