„Bylo to trochu překvapení. Vždy je totiž těžší prvenství obhájit," řekl starosta Třeboně Jiří Houdek s tím, že ale po prvním vítězství neusnuli na vavřínech a naopak se snažili odstranit  některé drobné nedostatky. „Zapracovali jsme na webových stránkách města, rozjel se projekt Zdravé město, snažili jsme se zlepšit i komunikaci s podnikateli a občany na úřadech," upřesnil starosta. Podle něho je základem dobré spolupráce s podnikateli provoz lázní, který  nabízí uplatnění pro další živnostníky.

S důležitou úlohou lázeňství a turismu obecně se ztotožňuje i člen rady třeboňské hospodářské komory František Hes. „Třeboň dělá vše proto, aby se tady všem líbilo. Vybudovaly se cyklostezky, zlepšila infrastruktura, město využilo dotace na zvelebení lázní," uvedl. Zároveň ale dodal, že vždy je možné něco vylepšit. „V souvislosti s novou lázeňskou vyhláškou, kvůli které hrozí lázním úbytek pojištěnecké klientely,  se budou muset všichni podnikatelé snažit nabídnout návštěvníkům co nejširší možné vyžití, aby se úbytku podařilo zabránit. K Třeboni by se hodil například golf. Jiskra naděje na jeho zřízení už se snad už rýsuje," rozvedl.

Pro Jiřího Houdka je obhájené prvenství výzvou k dalšímu snažení. „Neustaneme a pokusíme se o hattrick. Chceme však uspět i na celorepublikové úrovni."

Petra Jouzová