Zatímco na sádkách třeboňského i kardašovořečického rybářství se ryby prodávají většinou již od výlovů, třeba v Jindřichově Hradci pod kaštany se stánek objeví až ve čtvrtek. „Mám šupinaté kapry od dvou a půl do čtyř kil, takže si každý gurmán přijde na své. V nabídce budou i amuři, štiky, líni a v omezeném množství candáti," uvedl prodejce Milan Fiedler. Poznamenal, že  již čtyři roky nechává cenu kapra na 78 korunách za kilogram a za stejnou sumu lze pořídit i amura. Kdo si che pochutnat na štice, musí sáhnout hlouběji do kapsy, neboť ta přijde na 210 korun za kilo.  „Zákazník si u nás může nechat za 35 korun rybu i odborně zabít a vyvrhnout," doplnil Milan Fiedler.

V prodejně  na sádkách Rybářství Třeboň pod hrází rybníka Svět zákazníkovi rybu zabijí a vykrví. „Kdo se nechce zabývat kucháním, může si koupit čerstvé chlazené půlky kaprů nebo vykostěné filety. K dispozici budou i rybí vnitřnosti a hlavy," uvedl vedoucí prodejny Josef Slivko. Třeboňští rybáři budou prodávat šupináče i na sádkách Šaloun v Lomnici nad Lužnicí a v Chlumu u Třeboně.

Kilo třeboňského kapra 1. třídy, tedy do 2,5 kilogramu, stojí na sádkách 77 korun, u výběrového je cena 87 korun.

Rybářství Kardašova  Řečice podle slov výrobního ředitele Ladislava Štercla nechce Vánoce využít pro zdražení a ceny zůstávají na 70 a 80 korunách za kilo. „Ryby, které nabízíme na vánočním trhu, pocházejí z naší produkce, z našich rybníků a jsou celoročně pod veterinární kontrolou. Provádějí se laboratorní rozbory a všechny naše vzorky obstály. Takže ryby jsou zdravotně nezávadné. Nakonec, co bychom to byli za rybáře, kdyby neprocházeli i naší degustací,"  zmínil Ladislav Štercl.