Cukrárnu U Skoříka provozuje Jaroslava Kubíčková od loňského dubna, splnila si tím dětský sen. Je vyučená řeznice. Dříve pracovala jako prodavačka, což jí také bavilo.
Jejím velkým koníčkem je čtení knih, za měsíc jich přečte i 15. Důvodem, proč se do její cukrárny vydal Deník, je, že chceme společně sVelkopopovickým Kozlem a našimi čtenáři najít nejšikovnějšího fachmana Jindřichohradeckého regionu, kterého pak Kozel odmění za poctivou práci a jeho řemeslný kumšt.
Výrobky do cukrárny paní Kubíčková nevyrábí sama, odebírá je od dodavatelů. ,,Dodavatele si vybírám sama, občas mi i někdo dodavatele doporučí. Hlavní je pro mě kvalita cukroví a také názory mých zákazníků na cukroví.“ říká pani Kubíčková. Sama má ráda sladké, všechno zboží ochutnává. Sladkosti jí pomáhá testovat desetiletý syn. Neprodává obyčejné zboží, snaží se nabízet něco jiného, než je běžně v obchodech a specializuje se také na dárkové zboží.
Paní Kubíčkové jsem se zeptal na tajemství jejího úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se Vaši zákazníci stále vracejí?
„Snažím se být nejlevnější v Jindřichově Hradci. Levnou mám například i zmrzlinu. Mám stálé zákazníky, kteří si ke mně chodí i popovídat, ale chod sem i noví lidé, kteří se o mně doslechli.“
Na co se nejvíce těšíte po dni plném práce?
„Po dni plném práce se těším na další den v cukrárně. V sobotu už se nemůžu dočkat pondělka. Svojí práci miluji, hlavně i proto, že se ráda setkávám s lidmi.“