Na silnici mezi obcemi Bílá a Nová Ves hořelo nákladní vozidlo tatra. Dobrovolná jednotka hasičů z Číměře hasila v době příjezdu hradeckých profesionálů požár motorové části za kabinou vozu. „Hasiči pak společně s řidičem tatry odklopili kabinu a dohasili motor,“ upřesnila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Předběžná škoda činí 15 tisíc korun, díky rychlému zásahu se však podařilo uchránit vozidlo v hodnotě 185 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec a dobrovolníci z Kunžaku dále zasahovali ve Člunku. „V kotelně rodinného domu hořela některá polena u kotle,“ popsala situaci mluvčí hasičů. Hasiči je vynesli ven, kde je dohasili a zároveň odvětrali zakouřený dům. Škoda způsobená požárem činí 20 tisíc a hodnota uchráněného majetku se pohybuje kolem čtyř milionů korun.

V Nové Bystřice ve Vídeňské ulice zdolali hradečtí profesionálové s místní jednotkou požár sazí v komíně domu, který se tak obešel beze škody na majetku či zdraví osob.

U Dolní Lhoty havarovalo osobní auto a skončilo převrácené na střechu. Hradečtí hasiči jej zajistili protipožárním opatřením a po zadokumentování nehody policisty ho otočili zpět na kola. Zdravotníci mezitím ošetřili dvě poraněné osoby.