Krátce po 18. h vyjížděli do Kardašovy Řečice. Mluvčí hasičů Vendula Matějů uvedla, že v prvním případě hořel opuštěný hospodářský objekt o půdorysu 85 x 15 m.

„Požár zasáhl střechu kravína v plném rozsahu. Hasičům se podařilo požár během půlhodiny dostat pod kontrolu," popsala mluvčí Matějů a doplnila, že na místě zasahovali jindřichohradečtí profesionálové i sbory dobrovolných hasičů z Kardašovy Řečice a Deštné. Poslední jednotka se vrátila na základnu po 21. h. Škodu vyšetřovatelé odhadli na 300 tisíc korun, hodnota uchráněného majetku je pětinásobná.

Druhý zásah měli hasiči 
po půl deváté na Táborsku. Profesionálové z Tábora a Soběslavi s výškovou technikou a dobrovolníci z Dolní Lhoty, Plané nad Lužnicí, Chýnova a Tučap likvidovali požár stodoly o půdorysu 30 x 10 metrů, sloužící jako garáž. Uvnitř byla dvě auta.

„Požár zasáhl polovinu objektu, a to především v prostoru střechy a střešní konstrukce. Nikdo nebyl zraněn, ale vzhledem k rozsahu požáru a počtu vyslaných jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu," řekla Vendula Matějů s tím, že poslední jednotka odjížděla z místa až před půl dvanáctou. Škoda dosahuje půl milionu korun.