K požáru do Třeboně vyráželi nejdříve třeboňští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka z Lomnice nad Lužnicí. "Jako posilová jednotka vyjela výšková technika profesionálních hasičů z českobudějovické stanice a další cisterny jednotek SDH obcí Lišov a Třeboň-Branná." uvedla krajská mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Podle jejích slov průzkum potvrdil a upřesnil původní oznámení, tedy to, že hoří vysokozdvižný vozík uprostřed skladu biomasy určené k topení. Na sklad navazovala také kotelna a opravárenské dílny. Požár se od vozíku dostal do střechy skladu a rychle se šířil do mezistropní konstrukce právě nad kotelnu a dílny.

U Nové Bystřice po střetu začalo hořet auto i motorka, Motocyklistu odvezl vrtulník.
Motorka i auto začaly po srážce hořet

Požár se podařilo dostat pod kontrolu během deseti minut. "Následovalo rozebírání střešní konstrukce, požár byl zcela uhašen krátce po půl páté. Část jednotek pak velitel zásahu odeslal zpět na základny, profesionálové pak využili automobilovou plošinu pro vyhledání a dohašení možných dalších ohnisek. A to z toho důvodu, že mezistřeší byla hořlavá izolace, kterou hasiči museli na několika místech dohasit. Po dohašení ohnisek hasiči provedli závěrečný průzkum infrateploměrem, měření byla natolik v pořádku, že v 19:15 hodin velitel zásahu předal požářiště majiteli," popsala situaci Vendula Matějů.

Ukázalo se, že za vznik požáru může technická závada na elektroinstalaci vysokozdvižného vozíku. Hasiči svým zásahem uchránili další majetek v hodnotě 15 milionů korun.

Štěpánčin park v Prachaticích.
Ve Štěpánčině parku v Prachaticích byl nalezen mrtvý muž