Jak sdělila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů, operační středisko k požáru vyslalo profesionální hasiče ze stanice Třeboň a svolalo suchdolskou dobrovolnou jednotku.

„Hasičům se podařilo požár rychle lokalizovat, zcela uhašen byl přibližně za 20 minut. Příčinou byla technická závada," zmínila mluvčí.

Minulý týden hasiči vyjížděli k požáru i v úterý odpoledne, a to do Nové Vsi u Lásenice, kde měly hořet balíky slámy. Ale nakonec se ukázalo, že se jedná o nenahlášené pálení a tudíž planý poplach.

Ve středu před polednem se stala v Horním Žďáru u Hradce vážná nehoda osobního auta. Hasiči odstraňovali následky, museli zajistit vůz proto požáru a pak uklidit vozovku.

Ve čtvrtek pomoc hasičů v regionu nebyla zapotřebí, ale hned v pátek dopoledne profesionální hasiči v Dačicích vyjeli do Strojírenské ulice, kde byl v místní firmě ohlášen únik neznámé chemické látky.

„Zdravotníci záchranné služby si převzali dvě nadýchané osoby. Hasiči změřili koncentraci plynů ve vzduchu, ale žádné hodnoty už nenaměřili," popsala událost hasičská mluvčí Vendula Matějů. Večer pak osádky dvou hradeckých cisteren vyjížděly do Malého Ratmírova k blíže neurčenému požáru. Hasiči zde našli pálení bez dozoru, tak ohniště uhasili.
V sobotu večer jindřichohradečtí profesionální hasiči vnikli na sídlišti Vajgar do bytu, ve kterém byla nemohoucí osoba. Hasiči se do bytu dostali z automobilové plošiny přes balkón. „Osoba uvnitř byla v pořádku, pouze spala," přiblížila Vendula Matějů.

Před půlnocí ještě třeboňští hasiči zajistili proti požáru a úniku provozních kapalin havarovaný automobil po nehodě v Lomnici nad Lužnicí. Nehodu pak na místě šetřila Policie ČR.

Další výjezd na sebe nenechal dlouho čekat. V Neděli v 1:20 hodin měli poplach třeboňští profesionální a suchdolští dobrovolní hasiči. Zasahovali ve Dvorech nad Lužnicí, kde likvidovali požár dřevěné boudy.

„Jednalo se o strážní domek, který hořel v plném rozsahu. Hasiči požár zlikvidovali za necelou hodinu, a to včetně rozebrání konstrukce," zmínila Vendula Matějů. Vzniklá škoda byla odhadnutá na čtyři tisíce korun. „Příčinou vzniku požáru bylo úmyslné zapálení," dodala hasičská mluvčí Vendula Matějů.