Mimo jiné profi hasiči od Vajgaru sundavali nebezpečný hmyz z linkového autobusu. S vosami a sršni bojovali hasiči několikrát v samotném Hradci, Dačicích, Třeboni, i ve Dvorech nad Lužnicí, Hospřízi, Kardašově Řečici, Jindřiši, Horním Poli a Malém Pěčíně.

Ve středu dopoledne vyjela hradecké profesionální jednotka do Mostů u Kunžaku. Zde podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů záchranáři pomohli ženě, které uvízla ruka v kombajnu a osvobodili ji.

V pátek zhruba hodinu po půlnoci byli profesionální hasiči přivoláni do jednoho hotelu na Masarykově náměstí v Třeboni.

„Z jednoho pokoje vytékala voda. Hasiči vnikli dovnitř a našli zdroj úniku v podobě prasklé hadičky na toaletě. Jednotka vodu zastavila," popsala Vendula Matějů.

V neděli profesionálové zasahovali na Masarykově náměstí v Jindřichově Hradci u dopravní nehody osobního automobilu značky Hyundai i40 a motocyklu Honda. Když hasiči k nehodě přijeli, byl zraněný motorkář již ošetřován zdravotníky záchranky.

Toto pondělí zasahovaly jednotky u tří požárů, z toho dvakrát hořela tráva a jednou les.  Celkem tři hasičské jednotky, a to profesionální a dobrovolná z Dačic a z Budíškovic, vyjely v pondělí k večeru do Bílkova, odkud byl ohlášený požár lesního porostu.

Jak informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů, průzkum na místě ukázal, že hoří nejen porost, ale také dřevěná bouda, ve které mají myslivci uložené krmivo.

„Požár uhasily obě dačické jednotky a velitel zásahu budíškovickou jednotku odeslal zpět na základnu," upřesnila. Vyšetřovatel hasičského záchranného sboru stanovil výši škody na pět tisíc, příčinu šetří policisté.