„Sladké sny se staly skutečností,“ hlásá například příspěvek na serveru 9gag, jež získal pozitivní hodnocení od více než pěti tisíc lidí. A ve stejném duchu se nesly i další reakce. „Konečně! Rok 2020 přinesl i nějaké dobré zprávy,“ stojí v jiném.

Herec Marek Lambora
Herec Marek Lambora: Seriál Slunečná je úspěšný hned ze dvou důvodů

Někteří uživatelé sociálních sítí rovněž vyjádřili sounáležitost s bývalým manželem Heardové, slavným americkým hercem Johny Deppem. „Nejlepší možná zpráva. Johny Depp se dočkal spravedlnosti – jeho bývalá žena dostala, co si zaslouží,“ napsal na twitteru uživatel s přezdívkou blackfeather.

Jak se ale ukázalo o den později, radost fanoušků byla pravděpodobně předčasná. Zpráva o předčasném konci Amber Heardové byla nejspíše jen povedeným aprílovým žertem…

Soud o 50 miliobů dolarů

Depp se se svou bývalou manželkou v současnosti soudí o 50 milionů dolarů (v přepočtu asi 1,1 miliardy korun), a to za způsobenou psychickou a kariérní újmu.

Kvůli předešlým obviněním Heardové z domácího násilí, jež se posléze ukázala být lživá, ho totiž filmová studia odmítala obsazovat – mimo jiné tak přišel o roli v nových Pirátech z Karibiku. Slavný herec u soudu údajně předložil na devět desítek nahrávek, které dokazují, že to bylo přesně obráceně. Totiž: domácího násilí se měla dopouštět sama Heardová.

Statisíce podpisů

Na stránce Change.org se již dříve objevila petice požadující, aby byla Amber Heardová stažena z připravovaného pokračování úspěšného filmu Aquaman. Tu do dnešního dne podepsalo více než 399 tisíc lidí.

Aneta Langerová je šťastný člověk. Dělá jenom to, co chce, v kapele má skvělé lidi a jako teta může být pyšná na svou neteř a své synovce.
Aneta Langerová o životě: Musím si určit priority, vše zvládnout nemůžu

Autoři petice upozorňují na skutečnost, že domácího násilí se nezřídka dopouštějí i ženy. Připomínají také incident z roku 2009, kdy Amber Heardová fyzicky napadla svou tehdejší přítelkyni, havajskou umělkyni a fotografku Tasyu van Ree. Herečka byla dokonce obviněna z domácího násilí, případ se ale nakonec smetl ze stolu.

Herečka a modelka Amber Heardová se narodila 22. dubna 1986 v texaském Austinu. Svou hereckou kariéru zahájila již během studií na univerzitě, první větší rolí však pro ni byla až Maria ve filmu Světla páteční noci (2004). Netají se svou bisexuální orientací, od února roku 2015 byla manželkou Johnyho Deppa. Manželství se rozpadlo v roce 2016.