Deník.cz 21. 5. 2023 8 Nahradí cukr? Výzkumný ústav v Havlíčkově Brodě řeší využití mouky z jakonu Výzumný ústav bramborářský v Havlíčkově Brodě domlouvá využívání mouky z jakonu, rostliny…
Havlíčkobrodský deník 21. 5. 2023 Nahradí cukr? Výzkumný ústav v Havlíčkově Brodě řeší využití mouky z jakonu Výzumný ústav bramborářský v Havlíčkově Brodě domlouvá využívání mouky z jakonu, rostliny…
Deník.cz 21. 5. 2023 6 Máslo, sádlo, nebo olej? V teplé kuchyni je často všechno naopak Čas od času se vynoří nějaká nová dieta či výživový postup, který kompletně zakazuje určitou…
Deník.cz 19. 5. 2023 13 Jak na dokonalý čaj? Vroucí voda není potřeba, pohoda na jeho vypití ano Čaj může přinést velkou pohodu. Na druhou stranu příprava dokonalého čaje není lehká a je potřeba…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 2. 5. 2023 2 Česko zná své nejlepší klarety i růžová a perlivá vína roku 2023 Odborná porota soutěže Národní soutěže růžových a perlivých vín JAROVÍN 2023 ukončila svou práci…
Deník.cz 26. 4. 2023 9 Chřest je superpotravina, elixír mládí a afrodiziakum. Podpoří imunitu i hubnutí První chřest každoročně netrpělivě vyhlížejí kuchaři, gurmeti i příznivci zdravé výživy. Sezona…
Deník.cz 25. 4. 2023 Ministr z cukru Ministr Nekula tak vlastně říká, že české potraviny nejsou kvalitní. Není to pravda
Brněnský deník 13. 4. 2023 18 5 VIDEO: Měšťáci nesmí být z cukru. Podívejte, jak lákají k městské policii v Brně Brněnští strážníci představili trojici úderných náborových spotů, kterými se pokusí získat do…
Břeclavský deník 12. 4. 2023 24 Degustátoři ve Valticích hodnotí vína pro vinařský Wimbledon. Ocení šampiony /VIDEO, FOTO/ Celkem 721 vzorků vín přihlásili vinaři do letošního ročníku Valtických vinných…
Deník.cz 9. 4. 2023 25 Správná poleva je základ. Pak už je zdobení jen o fantazii, tvrdí perníkářka Bělostná poleva z bílků a moučkového cukru se lehce táhne od hrotu zdobícího pytlíčku a na…
Deník.cz 6. 4. 2023 6 Záleží i na teplotě surovin. Jak připravit mazanec, aby byl nadýchaný a vláčný Mazanec je tradiční kynutý bochánek, který se každoročně peče ve všech domácnostech. Je to velmi…
Jindřichohradecko 6. 4. 2023 26 Den zdraví v nemocnici vzdělával. Příchozí překvapilo množství cukru v mléce Premiérový Den zdraví uspořádala ve středu nemocnice v Jindřichově Hradci. Zařízení se tak…
Deník.cz 5. 4. 2023 18 Velikonoční tradice. Oblíbeného beránka můžete upéct nasladko i naslano Patří k Velikonocům stejně jako mazanec, zajíček či kraslice. Velikonoční beránek, symbol…
Strakonický deník 5. 4. 2023 6 Velikonoční pečení: Chutný recept na luxusního beránka, mazanec a jidáše O velikonočních svátcích si rádi pochutnáme na tradičních pokrmech. K těm pečeným patří beránek,…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 3. 4. 2023 Spojit brambory a mák? Těmto pečeným knedlíčkům neodoláte Máte rádi mák a přemýšlíte, co z této suroviny připravit? Chuť, ale zároveň také hlad spolehlivě…
Hranický deník 30. 3. 2023 Včely zatím plošně nehynou, cenu medu ukáže až sezona Včelaři na Ostravsku a Olomoucku se zatím nepotýkají s masivními plošnými úhyny včelstev. Zda to…
Deník.cz 21. 3. 2023 4 Magdalena Dobromila Rettigová: Kuchařka, která uměla Pivní polívku i cvípochy Předchůdkyně českých feministek a nestorka české kuchařské školy. Tak se zapsala do dějin…
Deník.cz 21. 3. 2023 Vysoké ceny cukru: Podnět ministra Nekuly prověří potravinářská inspekce Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se zabývá podnětem ministra zemědělství Zdeňka…
Pelhřimovský deník 16. 3. 2023 3 Novinka v pelhřimovské nemocnici: bezlepkový automat. Nabídne hotovky i svačiny /FOTO/ Pelhřimovská nemocnice rozšířila nabídku občerstvení o zdravou stravu. Nově instalovali v…
Šumperský a jesenický deník 15. 3. 2023 Zdraží med? Včely na severu Moravy zatím masivně nehynou, ale není vyhráno Včelaři na Ostravsku a Olomoucku se zatím nepotýkají s masivními plošnými úhyny včelstev. Zda to…
Deník.cz 9. 3. 2023 Růst cen potravin v ČR: Je šestý nejvyšší v EU. Rekordně zdražily cukr i vejce Motorem inflace se stávají potraviny. V lednu v Česku meziročně zdražily o 26,2 procenta. To je…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 1. 3. 2023 RECEPT: Upečte si lahodnou bublaninu. Její chuť vás naprosto dostane Recept na bublaninu má jistě každý doma, ale s několika změnami vznikne vynikající dezert, který…
Deník.cz 28. 2. 2023 9 Bylo to těžší, než čekala. S cukrovkou jsem jiný člověk, popisuje Fernstädtová Možná se po přestupu do českého dresu od Anny Fernstädtové čekaly medaile. U skeletonistky, která…
Deník.cz 27. 2. 2023 3 Ministr Nekula si chce posvítit na obchodní řetězce. Začne cukrem Kvůli vysokým cenám potravin se hodlá ministr zemědělství Zdeněk Nekula obrátit na antimonopolní…
Deník.cz 21. 2. 2023 19 Koblihy a masopust prostě patří k sobě. Vyberte si z pěti skvělých receptů Tradičním jídlem pro stále oblíbenější masopust jsou kromě zabíjačkových pokrmů také koblihy.…
Deník.cz 19. 2. 2023 12 Makrobiotická strava doznala řady změn. Nejde už o dietu, ale o životní styl Makrobiotická strava je převážně vegetariánská a hlavní důraz klade na celozrnné obiloviny.…
Deník.cz 17. 2. 2023 6 Čočka na kyselo není kaviár. Pár vychytávek ji ale povýší na pochoutku Čočka na kyselo není jídlo, nad nímž by strávníci upadali do vytržení. Ale pokud kuchař věnuje…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 11. 2. 2023 Máte chuť na Honzovy buchty? Upečte je stejně, jako je kdysi dělaly naše babičky „Nadýchané Honzovy buchty jsem měla chuť upéct hned od doby, kdy jsme jedny výborné ochutnali na…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 3. 2. 2023 3 Již žádné bonbony plné cukru. Jde to i jinak, tvrdí studentská firma Probon Barviva, cukry, konzervanty – to vše obsahují běžně dostupné cukrovinky. Studenti Obchodní…
Tachovský deník 3. 2. 2023 5 Kilogram medu už stojí i 200 korun, nejspíš zase podraží S nižšími výnosy medu a úbytkem chovaných včelstev se potýkají včelaři ze Starého Sedliště. Jak…
Deník.cz 3. 2. 2023 5 Včelstva zabíjí hlad i nemoci. Kilo medu stojí přes 200 korun a ještě podraží S nižšími výnosy medu a úbytkem chovaných včelstev se potýkají včelaři ze Starého Sedliště. Jak…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 1. 2. 2023 3 Už žádné bonbony plné cukru. Jde to i jinak, tvrdí studentská firma Probon Barviva, cukry, konzervanty – to vše obsahují běžně dostupné cukrovinky. Studenti Obchodní…
Deník.cz 1. 2. 2023 Potraviny v akcích v lednu meziročně zdražily. Nejvíc si Češi připlatí za vejce Potraviny v akcích v lednu meziročně zdražily v průměru o 37 procent. Vyplývá to z analýzy…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 20. 1. 2023 Sýr, šunka nebo třeba zelenina. Minirohlíčky naplňte tím, co vám chutná Voňavý, křupavý rohlíček plněný samými dobrotami. Už se vám sbíhají sliny? Tak to na nic…
Moravskoslezský deník 25. 12. 2022 Zdravotnice radí: Vánoční mlsání si mohou dopřát i diabetici Vánoční svátky v Česku se typicky neobejdou bez spousty jídla a pamlsků. Ne každý ale chce během…
Deník.cz 23. 12. 2022 Nestíháte péct? Perníčky na poslední chvíli zvládnete připravit i na Štědrý den Perníčky, které nepotřebují čas, a tajné triky, aby změkly, ale přesto voněly kořením a medem, to…
Deník.cz 21. 12. 2022 Cukroví, kterému nikdo neodolá. Jak připravit oblíbená vosí hnízda Někdo jim říká vosí hnízda, jiný včelí úly. U tohoto cukroví můžeme pozorovat zajímavý paradox. I…
Deník.cz 20. 12. 2022 4 Staňte se mistrem zdobení perníčků Všichni milujeme perníčky, ale zdobení někdy dovede potrápit. Zbytečně! Existují totiž varianty pro začátečníky i pokročilé, pro ty, kdo si rádi vyhrají,…
Deník.cz 20. 12. 2022 3 Božská vánočka. Tenhle recept nahradí vaše rodinné stříbro Připravte se na přelomový okamžik, tenhle recept totiž úplně změní váš pohled na vánočku. Jestli…
Deník.cz 19. 12. 2022 Jedinečné cukroví. Tradiční rohlíčky se doslova rozplynou na jazyku Vanilkové rohlíčky mají v našich srdcích jedinečné místo. Nemilujeme jen jejich delikátní chuť,…
Deník.cz 18. 12. 2022 Linecké cukroví má mnoho podob. Zkuste i stromečky s ozdobami Linecké cukroví nesmí chybět snad v žádné české rodině. Připravte si tuto vánoční pochoutku.…
Deník.cz 11. 12. 2022 5 Diabetici si o Vánocích smaženého kapra dát mohou, říká lékařka Zhruba milion Čechů, kteří se léčí s diabetem, bude brzy čelit velké vánoční výzvě. Mají si dát…
Deník.cz 11. 12. 2022 3 Jak nepřibrat o Vánocích? Gabriela Peacock radí: Klidně si dopřejte a pijte vodu Přípravy na Vánoce vrcholí a pilné hospodyňky už mají napečených i několik druhů cukroví. Pokud…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 10. 12. 2022 Vánoční recept bez cukru. Domácí slané sušenky zvládne i začátečník v kuchyni Ne každý ocení sladký dezert ke kávě nebo jen tak na chuť během dne. Ozvlášť v době vánočních…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 9. 12. 2022 Vánoční cukroví: Vyzkoušejte lepené ořechy s kakaem a marmeládou Plánoval jsem, že upeču medvědí tlapky. Nenašel jsem ale formičky na tlapky a tak se změnily na…
Deník.cz 5. 12. 2022 Hovězí za deset korun? Vláda ruší tisíce zastaralých zákonů V praxi dávno nefungují, nikdo je nevymáhá ani za jejich porušení netrestá. Přesto jsou tisíce…
Deník.cz 29. 11. 2022 8 Recept na tradiční svařák není věda. Doma si lze udělat i grog, punč či medovinu Nalijme si čistého vína – jsou chvíle, kdy lze Vánoce bez kapky alkoholu jen stěží přežít. Tak si…
Deník.cz 27. 11. 2022 10 Máte ji doma? Léčitel Mikolášek ženu uzdravil díky jedné obyčejné zelenině Jestli se snažíte jíst zdravě a neutratit za nákupy majlant, vyplatí se pořizovat českou sezónní…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 27. 11. 2022 Buchtičky s krémem jsou nostalgickou dobrotou. Provoňte si jimi domov Buchtičky s vanilkovým krémem u nás potěší úplně všechny. Zkuste je, uvidíte, že děti i dospělí…
Deník.cz 21. 11. 2022 7 Sladká dobrota. Jak udělat dort, který bude vypadat jako čokoládový pařez Nepotřebujete žádnou zvláštní oslavnou příležitost, abyste upekli tenhle pařezový dort, jen chuť…