Deník.cz 22. 1. 2024 Někdo se ji bojí jíst. Přitom podpoří zdraví i hubnutí a dokonce posílí psychiku V zimním období, kdy tělo potřebuje více živin a energie, nám mohou pomoci luštěniny. Jsou…
Deník.cz 11. 1. 2024 5 Jednoduchá polévka našich babiček: Umí skvěle zahnat nachlazení i posílit srdce Snad i vlivem všudypřítomných reklam lidé někdy zapomínají, že opravdu není potřeba každý neduh…
Deník.cz 1. 1. 2024 9 Jak to udělat, aby i ohřáté řízky chutnaly jako právě vyndané z pánve? Vánoce jsou šťastně za námi. Štědrovečerní večeře chutnala všem a mísa na bramborový salát je…
Deník.cz 28. 12. 2023 4 Jaký balzám použít na popraskané rty? Dermatolog radí, kterou složku si pohlídat Suché a rozpraskané rty jsou již jakýmsi symbolem chladných dnů. Tenká pokožka je na zimu, vítr i…
Deník.cz 25. 12. 2023 5 Lojové koule v síťkách ptáčky zabíjejí. Bezpečné si můžete doma vyrobit sami Snažíte se v zimě pomáhat volně žijícím zvířátkům zavěšováním lojových koulí? Pak vězte, že tato…
Deník.cz 12. 11. 2023 Úleva od rýmy a kašle? Jedinečná mast ze dvou surovin zažene podzimní neduhy Rýma, kašel, zahlenění. To jsou hlavní příznaky podzimního nachlazení, které v tomto období…
Deník.cz 8. 11. 2023 Husa jednoduše a skvostně. Ohromte na svatého Martina receptem i znalostmi Blíží se svátek svatého Martina a s ním i oblíbená specialita všech milovníků dobrého jídla –…
Deník.cz 9. 8. 2023 15 S čím se snoubí houby? Jejich chuť zvýrazní smetana, nebo víno Když máte svá místa a víte, kdy se na ně vypravit, můžete si houbami krásně zpestřit jídelníček.…
Deník.cz 21. 5. 2023 6 Máslo, sádlo, nebo olej? V teplé kuchyni je často všechno naopak Čas od času se vynoří nějaká nová dieta či výživový postup, který kompletně zakazuje určitou…
Deník.cz 15. 5. 2023 7 Klobásy, steaky i sádlo. Automat na pštrosí maso budí v Ostravě pozornost Nezvyklý automat s nejrůznějšími druhy pštrosího masa se objevil v Ostravě. V nabídce jsou i…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 9. 4. 2023 Hledáte netradiční velikonoční recept? Vyzkoušejte kachní prsa se salátem Kachní prsa jsou připravená za chvíli a nabízejí perfektní plnou chuť. Připravte si k nim teplý…
Deník.cz 10. 2. 2023 Masopust na talíři: Zkuste černou polévku, guláš nebo tradiční koblihy Masopust je nejveselejší svátek roku a slaví se také dobrým jídlem. Předci to měli dobře…
Deník.cz 2. 2. 2023 7 Je zdravější smažit na sádle? Na pánev je nutné dát velkou vrstvu Sádlo je často zmiňované jako ingredience, která nemohla chybět v žádné domácnosti našich předků.…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 20. 1. 2023 Sýr, šunka nebo třeba zelenina. Minirohlíčky naplňte tím, co vám chutná Voňavý, křupavý rohlíček plněný samými dobrotami. Už se vám sbíhají sliny? Tak to na nic…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 25. 12. 2022 Vyzkoušejte škvarkové pagáče. Zabodují u rodinného stolu i u návštěvy Tahle škvarková dobrota se hodí pro každou příležitost a určitě nezklame. Pagáčků není nikdy dost…
Deník.cz 24. 12. 2022 5 Čas svátečních návštěv: Překvapte je novými chutěmi v malých miskách Klid Štědrého dne v mnoha rodinách zpravidla střídají dny otevřených dveří. V následujících dvou…
Deník.cz 22. 12. 2022 4 Kuba, houbovec, kapustnica. Jídla z hub vánoční tabuli sluší Houby jsou přesně ta komodita, na kterou se zima ptá tradiční otázkou: Copak jsi dělal v létě? (A…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 12. 12. 2022 Recept na vánoční pečení. Zkuste oříškové rohlíčky nebo čajové cukrové ze sádla Vánoce se nezadržitelně blíží a vy stále nevíte, co upečete? Zkuste třeba čajové cukroví a…
Chrudimský deník 20. 11. 2022 5 Remoska vstala z mrtvých. Umí vše a nízká spotřeba elektřiny potěší /ÚSPORNÁ KUCHAŘKA/ Elektrický sporák jsem odstavila na druhou kolej. Vařím v multifunkčním nebo…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 20. 8. 2022 Když vaří Těhotnej kuchař: Jednoduchá retro krkovice v alobalu nutí k tanci „A to vám říkám, když rozbalíte alobal, ta vůně vás normálně bude nutit tancovat a ještě se to na…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 3. 5. 2022 10 Nezatracujte sádlo. Podle vědců je zdravější, než si mnozí lidé myslí Když se řekne sádlo, asi si většina lidí pomyslí, že nejde o zrovna zdravou potravinu. Jenže…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 10. 4. 2022 3 RECEPT: Upečte si výbornou staročeskou litinu a pošlete nám svůj recept Vážení čtenáři Deníku, rádi bychom ve spolupráci s vámi připravili online kuchařku staročeských…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 25. 2. 2022 Recept nejen pro chlapy: Guláš s bramboráčky Aby byl hovězí guláš skvělý, musí být cibulový základ vážně tmavý.
Deník.cz 22. 2. 2022 Zabijačkové recepty moc zdravé nejsou, o to lépe ale chutnají Proč si jednou za čas nedopřát pochoutky, nad kterými se vám budou sbíhat sliny a po kterých si…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 20. 2. 2022 Jak připravit fazolový guláš s párkem, bramborem a pečivem Česká gastronomie se neobejde bez guláše. Existuje mnoho druhů tohoto pokrmu. Využijte při vaření…
Mostecký deník 15. 2. 2022 55 FOTO: Jágr v Litvínově? Chleba se sádlem, zklamání ze sestupu a flirt na trestné Jaromír Jágr, možná vůbec největší legenda tuzemského hokeje, slaví v úterý neuvěřitelné…
Deník.cz 12. 2. 2022 17 Víno, prase, zpěv... aneb Zabijačka u Sedmerů Se zabijačkou se to má trochu jako se svatbou – buď je ve vaší režii, nebo vás na ni musí někdo…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 28. 1. 2022 4 K tradiční venkovské zabijačce patří škvíření sádla. Přečtěte si, jak na to K tradičním činnostem při zabijačce patří škvíření sádla. I takovému zvyku se věnuje společnost…
Kladenský deník 16. 1. 2022 97 1 PODÍVEJTE SE: Zabili pašíka aneb domácí zabijačka u Perglerových v Brandýsku Domácí zabijačka patřila odedávna zejména v zimních měsících ještě před pár desítkami let…
Deník.cz 16. 1. 2022 97 OBRAZEM: Zabili pašíka aneb domácí zabijačka u Perglerových v Brandýsku Domácí zabijačka patřila odedávna zejména v zimních měsících ještě před pár desítkami let…
Deník.cz 28. 9. 2021 9 Kuchyň se bez tuků neobejde. Umíte s nimi zacházet? Rostlinné oleje a živočišné tuky jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Některé z nich se hodí…
Deník.cz 15. 3. 2021 Recept na křehké rohlíky či raženky: jde to i bez dlouhého kynutí Rohlíky či raženky. Jsou rychlé, zjednodušené, bez dlouhého kynutí. Křehké na povrchu, jemné…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 2. 3. 2021 3 Už jste ochutnali liják nebo litinu. Pošmáknete si! Litina, jinde označovaná jako liják, je pochoutka staročeké kuchyně.
Deník.cz 19. 1. 2021 27 Tradiční vesnická zabijačka přichází znovu do módy. Na co vše nezapomenout? Zima se od nepaměti pojí s tradiční vesnickou zabijačkou. A ta zase přichází do módy. Ti praví…
Prostějovský deník 13. 11. 2020 15 Tajemství vyhlášené husí pečínky z prostějovské restaurace? Tady je VIDEO/FOTOGALERIE/ Solný nálev, litry sádla a hodiny práce. Svatomartinská husa se ve vyhlášené…
Slovácký deník 13. 11. 2020 25 Okno U hladového herce táhlo, lidé donesli i víno a sádlo. Takto to vypadalo VIDEO / FOTOGALERIE / „Dobrý den, dobrý den, pojďte dál. Dáte si čerstvou kávu, s mlékem, nebo…
Chrudimský deník 11. 11. 2020 Husí pečínka vydržela do jara, martinské rohlíky měly velikost kravích rohů O svatém Martinu husa nejlíp zpívá. Přísloví se váže k tradici, která je spojena s biskupem…
Deník.cz 22. 10. 2020 7 Mleté maso na více způsobů: zkuste sekanou, placky nebo kuličky Mleté maso je skvělá surovina pro přípravu mnoha pokrmů. Jeho výhodou je, že jídlo z něj je…
Brněnský deník 4. 9. 2020 2 Dali byste si? V Ostopovicích nelegálně vyráběli škvarky Nelegální výrobnu škvarků odhalili nedávno inspektoři Státní veterinární správy z Jihomoravského…
Deník.cz 19. 5. 2020 6 Objevte jedinečné recepty, po kterých vaše imunita zajásá Pro obranyschopnost vašeho organismu můžete na jaře udělat mnohé. A v kuchyni to začíná. Dopřejte…
Deník.cz 21. 4. 2020 4 Nádivky nejsou jen záležitostí Velikonoc. Za tyto recepty sklidíte obdiv Zkusili jste někdy připravit kuře s nádivkou? Že byste si netroufli? A přitom nejde o žádnou vědu…
Strakonický deník 26. 10. 2019 Kam k zubaři 26. až 28. října? Zubní pohotovost 26. a 27. října od 8 do 11 hodin zajišťuje MUDr. Jaroslav Sádlo Spojařů 1252, Strakonice tel. 383 333 964.
Deník.cz 26. 10. 2019 10 Podzimní guláše nejen z masa: uvařit jdou i z hub či ryb Sychravý čas omezuje náš pobyt v přírodě, ale domácí prostředí má své výhody. Třeba chuť a čas na…
Strakonický deník 25. 10. 2019 Kam k zubaři o víkendu a ve státní svátek Zubní pohotovost najdete tento víkend, tedy v sobotu 26. a v neděli 27. října ve Strakonicích.…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 19. 9. 2019 6 AKTUALIZOVÁNO Delikatesa čtenáře Deníku: Osmažené pravákové nohy! Už jste vyzkoušeli pravákové nohy na plátky nakrájené, osolené a na sádle osmažené s čerstvým…
Chomutovský deník 15. 9. 2019 51 FOTO: Štípe a chutná: V Račeticích vybalili metráky cibule Červená, bílá i nakrájená na chlebu se sádlem. Na Slavnostech cibule Račetičtí opět předvedli…
Jablonecký deník 14. 9. 2019 Splachování oleje je minulostí. Jablonec pořídil speciální kontejnery na tuky Usmažíte řízky, v pánvičce zůstane plno oleje nebo sádla. Kam s ním? Většina lidí to řeší prostě.…
Deník.cz 14. 9. 2019 Splachování oleje je minulostí. Jablonec pořídil speciální kontejnery na tuky Usmažíte řízky, v pánvičce zůstane plno oleje nebo sádla. Kam s ním? Většina lidí to řeší prostě.…
Jihlavský deník 12. 9. 2019 Lidé ochutnají guláš a škvarkovou pomazánku bez masa a sádla Jihlava - Škvarkovou pomazánku s pečivem, pečené plněné brambory, špenátové koláčky nebo guláš.…
Deník.cz 27. 12. 2018 30 Bezpečnost v dolech? Ne vždy. Důležité jsou výkony! /VIDEO/ Důkladné dodržování veškerých bezpečnostních předpisů a norem? Jak kdy. Důležité jsou…