Podnikání 27. 5. 2010 2 Déšť vyhnal zemědělce z polí, přerušili práce Jindřichohradecko – Letošní jaro si někteří zemědělci z Jindřichohradecka pochvalují.
Jindřichohradecko 12. 5. 2010 Slunce vylákalo včely na postříkané pole Nová Včelnice– Doslova včelařské neštěstí se stalo vsobotu odpoledne, byť nešťastnou souhrou…
Podnikání 5. 5. 2010 Tradiční len na polích Vysočiny prakticky končí Vysočina – Nízké výkupní ceny a konkurence ze zahraničí. To jsou hlavní důvody úpadku některých…
Podnikání 26. 4. 2010 3 Hygienik: Mléko z automatu je nutno převařit Jižní Čechy – Vysočina – Stále oblíbenější automaty na čerstvé nepasterizované mléko se stávají…
Podnikání 16. 4. 2010 Přijít o dotace může být snadnější, než je získat Kunžak – Do Kunžaku se sjelo na 205 zemědělců, a to jak členů Okresní agrární komory, tak i…
Podnikání 7. 4. 2010 Včelaři musejí kvůli moru spálit včelstva Člunek, Lomy– Všechna svá včelstva musí vnásledných dnech spálit včelaři vLomech uKunžaku.…
Podnikání 31. 3. 2010 Na polích jsou plísně i černá zvěř Jindřichohradecko– Práce na polích na Jindřichohradecku začínají nabírat na obrátkách. Jaro po…
Podnikání 24. 3. 2010 4 I kozy mají rodokmen a dohledatelné předky Strakonicko - Farmy se věnují chovu koz, drůbeže, skotu i pěstování obilí.
Nehody 24. 3. 2010 15 Pod kamionem s prasaty se utrhla krajnice Zhoř/FOTO/ – Kamion převážející 209 živých prasat na jatka do Kostelce havaroval v úterý po sedmé…
Podnikání 18. 3. 2010 5 Madeta dostane od družstva JIH méně mléka Jižní Čechy - Jen 320 000 litrů mléka denně dodají zemědělci z mlékařského družstva JIH od 1.…
Podnikání 18. 3. 2010 2 Zemědělci osejí pole spoustou máku Třebíčsko – Údaje zemědělských družstev a firem na Třebíčsku kopírují celostátní trend. Podle statistik se v Česku za poslední desetiletí minimálně…
Podnikání 17. 3. 2010 4 Farmáři mají naději na úrodu, ale ceny je straší Vysočina -Do týdne by mohli zemědělci potvrdit, jaká bude úroda ozimů a kdy začnou jarní práce.
Podnikání 10. 3. 2010 6 Pekárny trápí krize Jihlavsko – Velké i malé pekárny v tuzemsku snižují výrobu. Zákazníci meziročně nakupují přibližně o deset procent pečiva méně.