KDY: Sobota 23. listopadu od 19 hodin
KDE: Příbraz - Hospoda Stará škola
ZA KOLIK: 150 korun

Za posledních pět let má kapela za sebou více než 200 koncertů a festivalových vystoupení po celé České republice. V roce 2018 se stala vítěznou kapelou 58. Zlín Film Festivalu.

 Novými nahrávkami překračuje kapela hranice stylů a sází na neotřelé prolínání rocku, jazzových motivů, šansonu a folku v kombinaci s lyrickými i prozaickými texty, které se pohybují na tenké hranici mezi vážnými životními otázkami a humorem.

 „Vždy se těšíme na okamžik, kdy mezi kapelou a posluchači přeskočí pomyslná jiskra a oběma směry začne proudit neskutečná energie,“ říká jeden z lídrů Martin Jančura. „Instrumentálně i textově jsme tentokrát sáhli do nových vod a věříme, že posluchače překvapíme propracovaností nástrojových partů, pestrostí stylů i texty na témata, která od nás ještě nezazněla,“ dodává frontman Jaroslav Hnízdil.

 Pětičlenný Spolektiv hraje a zpívá výhradně autorskou hudbu s použitím klasických kytar, dechových nástrojů, šestistrunných baskytar, perkusí i moderních industriálních nástrojů a přístrojů. Kapela je držitelem českého rekordu, potvrzeného pelhřimovskou agenturou Dobrý den – mezi vydáním jejího prvního a druhého alba uběhlo 21 let, 5 měsíců a 27 dnů. Současné třetí album pak přichází po třech letech. Důvodem dlouhé nahrávací pauzy bylo zastavení činnosti Spolektivu v roce 1995 a její obnovení až v roce 2014.