Předchozí
1 z 19
Další

Komedie ze života

Přijďte se zasmát s komedií LOVE, …SORRY!Přijďte se zasmát s komedií LOVE, …SORRY!Zdroj: Deník/ Redakce
Jak to chodí ve vztazích včetně těch milostných, co se děje u vás doma i ve firmě uvidíte v komedii Love …, sorry a možná se tam i poznáte. Hru přichystal Divadelní klub Českokrumlovská scéna a zahraje ji na prknech českokrumlovského Městského divadla v pátek 11. února od 19.30 hodin. Vstupné 200 Kč.

Valentýnská party pro všechny

Valentýnský ples Základní umělecké školy ve Volarech.Valentýnská akce. Ilustrační foto.Zdroj: Ladislav Beran


Svátek zamilovaných můžete oslavit v sobotu 12. února na velkém mejdanu v Slovanském domě v Kaplici. Na akci nejen pro zamilované nazvané Sexy Valentýn vystoupí jako host Melvin Coxx, Dj Markus a Johnatan Fitz. Uslyšíte hudební hity, budou se rozdávat poukazy na drinky zdarma, můžete si zasoutěžit, nebudou chybět tematické dekorace. Začíná se ve 20 h. Vstupné 100 Kč.

Valentýnský večírek pro nezadané 

Zatancujte si a seznamte se. Ilustrační fotoZatancujte si a seznamte se. Ilustrační fotoZdroj: Deník/ Redakce
Hledat si lásku, ať nejste na Valentýna sami můžete v hostinci Na Letné ve Zlaté Koruně. Valentýnská Single party začíná ve 20.22 h. Vstupné 150 Kč.

Nakoupíte do akvárek

Výstavní a prodejní akvaristická burza. Ilustrační fotoVýstavní a prodejní akvaristická burza. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Radek Cihla
Výstava TERA spojená s prodejem terarijních zvířat, akvarijních ryb, hmyzu živého i preparovaného, živého i neživého krmiva, rostlin, chovatelských potřeb a přírodnin se koná v neděli 13. února od 9. h v DK Metropol v Českých Budějovicích.

Do hajan! s divadlem Drak

Divadlo Drak a autorská inscenace Do hajan! hostující režisérky Veroniky Poldauf Riedlbauchové.Divadlo Drak a autorská inscenace Do hajan! hostující režisérky Veroniky Poldauf Riedlbauchové.Zdroj: Milan Hajn

Divadlo Drak přiveze do Českého Krumlova autorskou inscenaci Veroniky Poldauf Riedelbauchové Do hajan! Hra se pohybuje mezi klaunskou groteskou a poetickým fyzickým divadlem a je určena pro děti od tří let. Těšte se na známou situaci, kdy děti ve chvíli, kdy by měly jít spát, mají spoustu energie a spát vůbec nechtějí. Herci budou využívat principy stínohry, která je také oblíbená u dětí. Představení uvidíte v neděli 13. února od 15 h v Městském divadle Český Krumlov. Zaplatíte 100 Kč.

Blanicko-čekanický masopust

Tradiční masopust Ilustrační fotoTradiční masopust. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Radka Doležalová
Již po jedenácté se bude v ulicích Blanického předměstí a Čekanic konat maškarní průvod s hudbou. Nebudou chybět koblihy, čaj i punč. Blanicko-čekanický masopust se koná v sobotu 12. února. Veselí bude zahájeno ve 13 h u Pivnice U Žida.

Pohádkové představení Míši Růžičkové

Míša RůžičkováMíša RůžičkováZdroj: Deník/Jana Martinková

Nejmenší diváky potěší setkání s Míšou Růžičkovou a její písničkovo-taneční show v píseckém Divadle Fráni Šrámka v sobotu 12. února od 15 h. Spolu s ní se ocitnete v pohádce, zazpíváte si i zacvičíte. Začíná se od 15 h. Vstupné 250 Kč.

Dámská jízda českých výtvarnic

Drahomíra Husičková vystavuje na Dámské jízděDrahomíra Husičková vystavuje na Dámské jízděZdroj: Deník/ Redakce

V městském muzeu Blatná najdete výstavu Dámská jízda, kde se představí deset českých výtvarnic spjatých s Blatenskem. Uvidíte malby, sochy, linoryt, fotky či enkaustiku umělkyň Kamily Berndorffové, Evy Ďurčové, Drahomíry Husičkové, Kláry Jánské, Jitky Křivancové, Lenky Pálkové, Jany Schmidové, Lucie Scholler Ruskové, Veroniky Teskové a Marie Vydrové Drobníkové. Expozice potrvá do 20. února. Otevřeno je od úterý do neděle od 10 do 17 h.

Princezna se zlatou hvězdou na čele

Vezměte děti na pohádkuVezměte děti na pohádkuZdroj: Václav Šolta

Divadelní společnost Julie Jurištové zahraje v neděli 13. února ve strakonickém kulturním domě představení na motivy klasické pohádky Boženy Němcové. Ve hře Princezna se zlatou hvězdou na čele uslyšíte spoustu písniček, setkáte se s princeznou Ladou v myším kožíšku, králem Kazisvětem a princem Radovanem. Představení začíná v 15 h. Vstupné 90 Kč.

Cestovali kolem Madeiry

Přijďte na přednáškuPřijďte na přednáškuZdroj: Deník/Dominik Pohludka

V Katolickém domě Rodinném centru Křižovatka v Dačicích si v neděli 13. února poslechněte cestovatelskou přednášku Cesta kolem Madeiry za 71 dní. Slova se ujmou dva kamarádi z Dačic Věra Šimánková a Pavel Dvořák, kteří byli dva a půl měsíce na ostrově Madeira. Na ostrově věčného jara viděli nádhernou přírodu, potkali úžasné lidi a zažili pozitivní atmosféru. Přijďte v 15 h. Vstupné dobrovolné.

Sousedi malovali les

Silva Artis, nová výstava v Domě Štěpánka NetolickéhoSilva Artis, nová výstava v Domě Štěpánka NetolickéhoZdroj: Archiv Domu Štěpánka Netolického

Les jako průvodce i zrcadlo naší kultury bude k vidění na nové výstavě Domu Štěpánka Netolického Silva Artis. Ta začíná vernisáží v pátek 11. února v 16 h. Dozvíte se o vnitřních zákonitostech lesa, do jehož atmosféry se můžete položit. Zastoupení zde budou dolnorakouští umělci stejně jako byli čeští umělci přestaveni na výstavě Silva Nortica v Muzeu umění ve Schremsu. Obě dvě expozice vznikly v rámci česko-rakouského přeshraničního projektu o společném kulturním prostoru. Obrazy si prohlédnete až do 12. června.

Uslyšíte Tajemný příběh vanilky

Přednáška Tomáše Cihláře o historii sirek.Přijďte si poslechnout přednášku o vanilceZdroj: Petra Tomešová
Tajemný příběh vanilky si poslechnete ve vimperské kavárně Ve Skále. Slova se ujme Pavel Chlouba, zahradník, publicista, fotograf a cestovatel. Přijďte v pátek 11. února v 19 h. Vstupné 80 Kč.

Valentýnská dílnička pro malé i velké

Vyrobte si valentýnské přáničkoVyrobte si valentýnské přáničkoZdroj: Deník/Edvard D. Beneš

V zahradním centru Pod Kloboukem v Jindřichově Hradci si můžete vyrobit valentýnská přáníčka či drobné dárečky pro svou tajnou lásku v sobotu i v neděli 12. a 13. února. Otevřeno je od 8 do 18 h. Dílnička je pro děti i dospělé.

Koncert kapely Zrní

Kapela ZrníKapela ZrníZdroj: Archiv kapely

Překvapí vás svými texty a zaujmou chytlavými melodiemi. Užijte si energické vystoupení kapely Zrní, která naposledy vydala album Nebeský klid. Kapela přijede koncertovat v pátek 11. února do Mětského divadla Prachatice. Přijďte ve 20.30 h. Vstupné 300 Kč.

Valetýnské focení u Seidelů

Nechte se vyfotit u SeidelůNechte se vyfotit u SeidelůZdroj: Deník/Jaroslav Sýbek

Nechat se zpodobnit se svou láskou můžete v českokrumlovském Fotoateliéru Seidel v sobotu i v neděli 12. a 13. února. Kromě párového focení bude možné i nechat se zvěčnit s rodinou. Přijďte od 9 do 14.40 h.

Naučte se vzdušnou akrobacii

Naučíte se vzdušnou akrobaciiNaučíte se vzdušnou akrobaciiZdroj: Deník/Zdeněk VAIZ

Závěsnou akrobacii na šálách a další cirkusové dovednosti se můžete naučit v sobotu 12. února v českobudějovické Sokolovně. Seminář bude zaměřen na žonglování, pozemní akrobacii včetně párové a také vzdušnou akrobacii na šálách. Také se protáhnete, zaposilujete si. V 8.30 h začne prezentace těchto dovedností, od 9 do 12 a od 12.30 h do 15 h bude následovat výuka s lektorkou Veronikou Antonií Hlaváčovou.

Folk mezi řekami s kapelou Bonsai č. 3

Zajděte na folkový koncert. Ilustrační fotoZajděte na folkový koncert. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Miroslav S. Jilemnický
Cyklus hudebních večerů ve Veselí nad Lužnicí Folk mezi řekami pokračuje. V pátek 11. února vystoupí ve veselském kulturním domě českobudějovická kapela Bonsai č. 3. Přijďte si ji poslechnout od 18 h. Vstupné dobrovolné.

Ve Vodňanech obnovují masopustní tradici

Masopust na českobudějovickém náměstíMasopust. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Jaroslav Sýbek

Velkolepý masopust zažijete ve Vodňanech. V sobotu 12. února tam ožije masopustní tradice, která byla již na delší dobu přerušena. Ve 14 h vyjde od kulturního domu průvod v maskách. Na vozech s koňskými povozy uvidíte muzikanty či rybáře. Součástí akce budou baráčníci, členové Tatraklubu, hasiči, místní ochotníci, loutkáři, děti ze škol a školek aj. Na trase vás čekají různé masopustní pochoutky a překvapení. Nebudou chybět jitrnice, koblihy, škvarky, chleba se sádlem či pivo. Těšte se na soutěž dětských masek nebo na vystoupení Ženského pěveckého sboru Regina, dechovky Vodňanská kapela či studentů ZUŠ Vodňany. Cílem průvodu bude kulturní dům, kde se zakončí okruh městem. Před ním vás čeká vystoupení dechové kapely Netolička. Večer bude symbolicky pohřbena postava masopustu.