Předchozí
1 z 18
Další

Do letňáku na Bonda i na Bambitku

Z natáčení filmu Tajemství staré bambitky 2Z natáčení filmu Tajemství staré bambitky 2Zdroj: Fairytale Production – Vojtěch Resler, Česká televize

Další tematický večer zažijete v českobudějovickém Letním kině Háječek v pátek 24. června. Promítat se bude od 21.30 h poslední Bondovka Není čas zemřít. V letním kině ale můžete strávit celý večer a dát si něco dobrého k snědku nebo k pití na baru. Areál se otevírá v 19 h. Ve 20 h zahraje kapela The Greens. V sobotu 25. června můžete do letního kina přijít také od 19 h a navštívit grill. Ve 21.30 h uvidíte druhý díl pohádky Tajemství staré bambitky 2. Vstupné 50 Kč, děti do 6 let mají vstup zdarma.

Pod Černou věží se ocitnete v Montmartru

Montmartre pod Černou věžíMontmartre pod Černou věžíZdroj: agentura M-ARS

Atmosféru jako z Francie zažijete v sobotu a v neděli 25. a 26. června. Na akci Montmartre Pod Černou věží v Hroznové ulici kolem Černé věže a v Galerii Na dvorku potkáte pouliční muzikanty, žongléry, kejklíře, bubeníky, šansoniéry a potulného čajovníka. V sobotu akci zahájí od 13 h trubači, ptáci na chůdách a kejklíř Slávek. Program potrvá do 22 h a vystřídají se na něm různí umělci. Uslyšíte Old Steamboat Jazz Band, Divadlo Studna zahraje dětem pohádku, Líba a spol vám zazpívají francouzské šansony, Bora Debnárová a Ondřej Lipovský představí divadlo konstruovaného vzrušení, Divadlo Víti Marčíka přijde s pohádkou Bajaja a poslechnete si koncert Tria Jiří Halada – Jiří Hebík – Alice Halada. Na druhý den akce začíná v 10 h také s trubači, ptáky na chůdách a kejklířem Slávkem. Opět dostane slovo Divadlo Studna, přijdou na řadu zase francouzské šansony Les (B)RELations, dále vystoupí Synové Velké Opalice, String 5, Swing Trio Avalon a pohádku pro děti zahraje Studio dell’arte. Umělci budou prezentovat celý víkend svá díla, mezi nimi P. Písařík (sprayogrammy), M. Konrád, D. Barde, J. Honiss, M. Martenek, Z. Kotisová, P. Nýdlová, ZUŠ B. Jeremiáše včetně Akademie III. věku. Lektorky Šárka Kosová, Jana Buriová a Marta Vaverková povedou výtvarné workshopy, zkusit můžete i workshopy kejklířské. Účinkovat dále budou Škytavka S. Kahudy, Rychtařík, K. Hajná, Pták lajf, SUD, Cetare, Potulný čajovník, HANG VATO.

Festival pro celou rodinu s atrakcemi i kapelami

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Deník/Jiří Louda
Family festival můžete navštívit ve Vidovském sportovním areálu v sobotu 25. června od 14 h. Uvidíte ukázky zásahů místního hasičského sboru a pořádkové zásahové jednotky Policie České republiky. K dispozici bude skákací hrad, děti si zasoutěží nebo si užijí minibagr, prohlédnete si policejní zbraně a techniku či práci psovoda Policie České republiky. Těšte se na hudební program, od 14 h vystoupí SuperStar Nikol Votrubová, v 15.30 h ji vystřídá kapela Kocourovo Kartáč, od 18 h hraje Koloband, po nich nastoupí ve 20 h Rodinné Klenoty a večer ve 22.30 h uzavře Zooblasters. Vstupné dobrovolné.

Oslavy obce s hudenbími hvězdami

Koncert kapely Jelen v ČeskýchKoncert kapely Jelen v ČeskýchZdroj: Deník/Zuzana Gabajová
Obec Černá v Pošumaví slaví 754 let. Oslav se můžete zúčastnit v sobotu 25. června od 15 h na fotbalovém hřišti. Akcí bude provázet moderátorka Sarah Klimešová. Pro děti budou připraveny atrakce, vystoupí Frymballet, něco dobrého si dáte v pivním stanu s občerstvením. Od 16 h si užijete spoustu muziky. Nejprve s kapelou Děda Mládek Illegal Band, od 18 h vystoupí Jaroslav Uhlíř, ve 20 h stane na pódiu kapela Jelen a české covery zahraje ve 22 h Flám.

Vůně a chutě exotiky v IGY

Africké trhyAfrické trhyZdroj: Deník/Dominik Pohludka
Exotické chutě a vůně ucítíte v neděli 26. června od 9 do 17 h v českobudějovickém IGY Centru. Tam se bude konat trh s exotickým ovocem vypěstovaným ugandskými farmáři. Vše bude zralé akorát a bez chemie. Na trhu zakoupíte kromě afrického ovoce také sušené ovoce, dálkami vonící koření ze Zanzibaru, džemy, čaje aj.

Velký zážitek přinese Barokní noc na zámku

Barokní noc na zámku Český Krumlov 2021.Barokní noc na zámku Český Krumlov 2021.Zdroj: Deník/Zuzana Gabajová


Barokní noc zažijete na českokrumlovském zámku v pátek a v sobotu 24. a 25. června od 19.30 h. Ponoříte se do atmosféry historických zámeckých slavností, poslechnete si dobovou taneční hudbu a čeká vás občerstvení jak z pláten barokních mistrů. Večer vyvrcholí v zámeckém barokním divadle operou – francouzskou komickou zpěvohrou La fausse magie, jejíž orchestrální úpravu si poslechlo panstvo při svém letním pobytu na českokrumlovském zámku v roce 1780. Poté večer pokračuje v zámecké zahradě dobovým programem a barokním ohňostrojem. Účinkovat budou Jiří Stivín, Alla Danza Brno Baroque, En Garde, CK Brass Quintet, Ludus musicus, Histriones Pragenses, Krumlovští pištci, Vagabundus kolektive a žáci výtvarného oboru Základní umělecké školy Český Krumlov jako pantomima v barokních maskách a dětská Schwarzenberská garda.

Užijte si prachatické městské slavnosti

Klatovská kapela TrautenberkKlatovská kapela TrautenberkZdroj: Deník/Zdeněk Hejduk
Navštivte prachatické Slavnosti solné Zlaté stezky, které se uskuteční už po 30. Historii a rozkvět města ve 14. a 16. století si připomenete v pátek 24. a v sobotu 25. června. V pátek od 13 h si děti užijí program od Domu dětí a mládeže, v 17 h vystoupí Doubravanka, od 18 h zpívá Jiří Zonyga s kapelou Větry z jihu. Slavnosti budou zahájeny v 18 h. Těšte se ještě na hudbení skupinu Cink, skupinu historického šermů Fedrfechtýři, ohňovou show Chůdadlo, Olgu Lounovou, kapelu Trautenberg či Sescond Hand Kabát revival. V sobotu v 10 h vyjde do ulic kostýmovaný renesanční průvod. Program pro děti připraví KreBul. Utopené dějiny, aneb O rybníkáři Kubovi a bábě Slepičkové. Uvidíte pohádku Utopené dějiny, aneb O rybníkáři Kubovi a bábě Slepičkové v podání hudebně-divadelní skupiny Rybníkáři. Uslyšíte středověké písně, uvidíte vystoupení taneční skupiny Fioretto, zahraje Šumavanka, Rybníkáři, ve 20 h vystoupí Wildsticks & The Brassband, ve 21 h stane ne pódiu Pekař a minutu před půlnocí se těšte ne ohňostroj.

Koncerty na zámku

Aneta Langerová v Třebíči 23. 3. 2022Aneta Langerová v Třebíči 23. 3. 2022Zdroj: Deník/Milan Krčmář

V pátek 24. června vystoupí na Velkém nádvoří třeboňského zámku zpěvačka Aneta Langerová na turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován spolu se smyčcovým triem. Koncert začíná ve 20.30 h. Vstupné 490 až 690 Kč.

Na Malém nádvoří třeboňského zámku zazpívá a na saxofon zahraje Felix Slováček Junior. Na klavír zahraje Jiří Knotte. Na koncertu Slavné melodie v tónech saxofonu zazní filmové melodie, hudba Divadla Semafor i klasické skladby. Přijďte v sobotu 25. června v 19.30 h.

Vyrazte na dačické slavnosti

Seskupení ChůdadloSeskupení ChůdadloZdroj: Josef Böhm
Festival Lipky Open navštivte v sobotu 25. června od 11 h na Palackého náměstí v Dačicích. Vystoupí Radomír Švec, Los Perdidos, The Apples, akrobaté, žongléři a moderní cirkus Chůdadlo aj. Těšte se na netradiční občerstvení, bubenickou show a workshopy i piva z minipivovarů.

Noční koncert na zámku

Zámek Vimperk.Zámek Vimperk.Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
Přijďte na noční koncert v pátek 24. června ve 21 h do vimperského zámku. Vystoupí Dechový orchestr ZUŠ Vimperk, spolek historického šermu Berit a mažoretky Klapeto. Vstupné dobrovolné.

Vyrazte na pivo na pouť

Letní speciál bude hvězdou Pivovarské pouti.Letní speciál bude hvězdou Pivovarské pouti.Zdroj: Deník/ Redakce
Na Pivovarskou pouť vyrazte v sobotu 25. června do Strakonic. Bude se konat od 12 h až do noci v areálu Městského pivovaru Strakonice, kde ochutnáte pivo a poslechnete si muziku. Účinkovat budou od 12 h Trautenberk, Jaksi Taksi, Parkan, Civilní obrana, Mr. Loco a Scéna. Souběžně se bude konat také neckyáda a od 8 do 14 h se můžete vydat také na exkurze pivovaru.

Putování do vrcholů a hor kraje

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Deník/VLP Externista
Vydejte se v neděli 26. června na náročnější ale zajímavý vlastivědný výlet Pěšiny k horám – Vráž. Půjdete na kamenité poutě k vrcholkům kopců a hor v kraji, a to k těm známými i neznámým. Výlet směřuje jen kousek za město Volyně a pořádá ho volyňské muzeum. Sraz je v 9 h na nádvoří tvrze.

Indie v kavárně U Šulců

Indický folklórní. Ilustrační fotoIndický folklórní soubor. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Jiří Kopáč
Indický víkend zažijete v Kulturní kavárně Železářství U Šulců v Blatné. Budete ochutnávat indické pokrmy, tančit a povídat si. V pátek 24. června od 18 do 21 h povede Ivana Hessová ukázku klasického indického tance kathak. Na besedu a diskuzi s fotografkou Kamilou Berndorffovou Indie – jiná země, jiný mrav aneb indické podivnosti, jejíž součástí bude i promítání přijďte v sobotu 25. června ve 20.30 h. Na nedělním pořadu Cestopovídání s promítáním – Jak se žije v Indii, které začíná v 19h , se dozvíte o dobrodružných zážitcích více než dvaceti cest po Indii od Kamily Berndorffové.

Křešťanští umělci vystoupí na festivalu

Divadlo Víti Marčíka.Divadlo Víti Marčíka.Zdroj: Zdeněk Kellner
Navštivte v Táboře festival křesťanské kultury Brána, který připadá na sobotu 25. června. Pořádá ho Církev Bratrská a uskuteční se už druhý ročník. Akce má za cíl představit křesťanské umělce a církev Bratrskou široké společnosti. Akce začíná ve 14 h. Můžete se těšit na Divadlo Víti Marčíka s představením Bajaja, Divadlo Kalupína zahraje hru Kramářská nůše či uslyšíte hudbu Slávka Klecandra a hudební skupiny Katka Šarközi & Band. Dobrovolné vstupné půjde na Evangelikální teologický seminář, vyšší odbornou školu teologického a sociálního zaměření.

Průvod v historických šatech, spousta hudby, Olympic a oslavy

Vystoupení kapely OlympicVystoupení kapely OlympicZdroj: Deník/Petr Krňávek
Ve Veselí nad Lužnicí se konají v už od čtvrtku do soboty 25. června Veselské slavnosti. V pátek 24. června si užijete zábavnou podívanou s tradiční soutěží na netradičních jezdidlech Jízda z kopce na čemkoliv. Vozidla pojedou na náměstí T. G. Masaryka od prodejny obuvi k Besedě od 17.30 h. O hodinu později zahraje Trio Inflagranti s Václavem Noidem Bártou. Od 21 h vystoupí legendární Olympic. Večer zakončí ve 22.30 h Wohryzek Band. V sobotu 25. uvidíte v kulturním domě od 10 h pohádku v podání studentského divadelního kroužku SOŠEP Žádný Hwjezdy nazvanou Dva tovaryši. Na Náměstí T. G. Masaryka budete v 15 h přihlížet ukázce první pomoci. V 15.30 zazní historická hudba souboru Jagabab. V 16 h se vydá kostýmovaný gotický průvod od kostela Povýšení sv. Kříže na náměstí T. G. Masaryka, přijede Karel IV. S družinou, budou předána městská práva. V 18 h zazní kytarový rock inspirovaný keltskou hudbou České srdce. Součástí soboty budou i prohlídky školního SOŠEP minipivovaru s ochutnávkou a prodejem veselských piv 13, 14, 15, 16, 17 a 18 h. Dále uslyšíte The Cranberries revival, popové hity nebo uvidíte orientální tance. Oba dva dny můžete v Blatském muzeu navštívit expozici Život ve městě, Karel Weis a Blata, modelové kolejiště.

Sokolák centrem vědy a umění

Blíží se MarkerdayfBlíží se MarkerdayfZdroj: archiv akce Markerday
Velkou laboratoř mohou navštívit celé rodiny v sobotu 25. května na českobudějovickém Sokolském ostrově. Tam se bude konat od 10 do 18 h akce Markerday. Široká veřejnost tam bude poznávat vědu od fyziky, přes biologii po umění. Budete si moci užít katapulty, vodní hry, vodní graffiti, nafukovací a balancující postavy nebo šití a háčkování. Těšit se můžete na kuličkové dráhy a ozubená kola, rozebírání nástrojů a elektroniky, obvody, programování LED zdrojů, malování a netradiční umělecké techniky, obří bubliny, lego, vituální realitu, vodní street graffiti, mobilní laboratoř a experimenty. Akce má za cíl propojovat generace a připravit zajímavé aktivity pro zvídavé a tvořivé lidi. Bude zdarma. 

Myslivecké slavnosti a dětský den

Myslivci  na Národních mysliveckých slavnostech v zámku Ohrada.Myslivci na Národních mysliveckých slavnostech v zámku Ohrada.Zdroj: Milan Bednařík, Jindřich Kočí

Na prvním a druhém nádvoří zámku Ohrada v Hluboké nad Vltavou, kde sídlí Muzeum lesnictví, myslivosti a rybářství, na prostranství před zámkem i v zámeckých interiérech se budou konat Myslivecké slavnosti. Navštívit je můžete v sobotu 25. června od 9 do 17 h. Na druhý den se v areálu koná Dětský den. Začátek sobotního programu ohlásí v 9 h trubači fanfárami z balkonu zámku od 11.30 h můžete přihlížet mysliveckému průvodu v čele s jezdci na starokladrubských koních. Uvidíte jelení trofeje, ukázky sokolnictví, loveckou kynologii a ukázky psích plemen, prezentaci a ukázky nářadí a nástrojů či potřeb pro myslivce i kutily. Zvěřinové speciality připraví šéfkuchař Jaroslav Sapík. Uvidíte vystoupení starokladrubských koní, prezentaci mysliveckých spolků, bude se soutěžit o nejhezčí myslivecký klobouk, vydáte se na autobusovou exkurzi do Staré obory, kde můžete zahlédnout daňky, muflony i divoká prasata. Myslivecké  potřeby zakoupíte ve stáncích. Poslechnete si živou hudbu v podání ZUŠ, country skupiny Hráz a kapely Květovanka. Zajdete si na zámecké expozice. V 18 h se v kostele sv. Jana Nepomuckého bude sloužit Svatohubertská mše.

V neděli následuje Dětský myslivecký den s celodenním programem, jezevcem Béďou, zajícem Jankem. Od 10 do 16 hodin se děti mohou těšit na ukázky a stánky sokolníků, vábičů, kynologů a dalších mysliveckých dovedností. Součástí akce bude i kreslení nebo myslivecká mluva. Vystoupí dětský trubačský sbor a bude se soutěžit i o dětský myslivecký klobouk. Děti si mohou na stanovištích prověřit své znalosti a dovednosti.