Předchozí
1 z 20
Další

V Českých Budějovicích vystoupí Marta Kubišová 

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Externí autor

Zpěvačka Marta Kubišová přijede v sobotu 22. října do DK Metropol v Českých Budějovicích. Ve svém programu s názvem Noc s legendou bude od 19 hodin vyprávět svůj životní příběh. V Českých Budějovicích není zlatá slavice a signatářka Charty 77 náhodou, na jihu Čech se narodila. Letos se sem za svými fanoušky vrací, aby tu s nimi oslavila své 80. narozeniny. Cena vstupenek se liší od vzdálenosti pódia - 990 Kč, 890 Kč, 790 Kč a 690 Kč.

Oslavte narozeniny s Nákupním centrem Géčko

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Archiv

Své 15. narozeniny slaví v sobotu 22. října Nákupní centrum Géčko. Pro návštěvníky si připravilo bohatý program v podobě módních přehlídek, tanečních workshopů a pro děti vystoupí dívčí taneční skupina Lollipopz, připravená je i její autogramiáda. Akce se koná od 14.00 do 17.30 hodin.

Zajděte se podívat na chovatelskou výstavu

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Externí autor

V Horní Stropnici se o víkendu 22. a 23. října uskuteční již šestá společná chovatelská výstava. Zúčastní se jí 40 vystavovatelů. Na místě uvidíte několik desítek králíků, holubů i exotické ptactvo. Připravená je také překážková dráha pro králíky Králičí hop. V sobotu začíná výstava od 8 hodin a potrvá až do 17 hodin a v neděli se koná od 8 do 12 hodin.

Zatančete si Salsu v Písku

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Externí autor

V sobotu 22. října se tančí Salsa v Kulturním domě v Písku. Přijďte si zatancovat na písecký Salsa ples, který startuje ve 20 hodin. O hudební doprovod se postará kubánská kapela Lágrima, těšit se ale můžete i na další taneční vystoupení. Vstupné je 350 Kč.

Pojďte si stavět kostičky LEGO

Výstava lego v BlatnéVýstava lego v BlatnéZdroj: Lukás Strnad

Na zámku v Blatné můžete v sobotu 22. října navštívit LEGO výstavu Czech RepuBRICK. Přístupná je od 10 do 17 hodin v Rejtově paláci ve 2. patře, kde uvidíte různé modely a tisíce variant stavebnice a detailní práci legonadšenců. Pomocí kostiček jde postavit totiž téměř cokoliv, ať už auto, robot nebo vesmírná loď. Součástí výstavy je i dětský LEGO koutek, který naleznete v 1. patře budovy. Vstupné na výstavu je pro dospělé 100 Kč, pro děti 80 Kč, rodinné vstupné činí 300 Kč a do dětského koutku zaplatíte 50 Kč. Dítě do 1 roku může přijít zdarma.

Podzim v areálu hoslovického mlýna


Podzim. Ilustrační foto.Podzim. Ilustrační foto.Zdroj: Externí autor

Vodní mlýn Hoslovice se loučí se sezonou, a to akcí s názvem Podzime, podzime, která se tu koná v sobotu 22. října od 10 do 16 hodin. Pro děti budou připravené kreativní dílničky, pro dospělé pečení domácího chleba, ukázky řemesel nebo tradiční řemeslný jarmark. O hudbu se postará skupina Kůrovci. Akce se koná za každého počasí. Vstupné pro dospělé je 50 Kč a pro děti 25 Kč.

Výlov rybníka v Dačicích

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Externí autor

K podzimu patří tradiční výlovy rybníků. Jeden takový pořádají Městské lesy Dačice v sobotu 22. října, kdy loví rybník Sasiňák. Akce začíná již od 9 hodin. Na hrázi si budete moci koupit nejen rybu, ale i nejrůznější rybí speciality.

Pojízdné muzeum Legiovlak

Legiovlak v Táboře. Ilustrační fotoLegiovlak v Táboře. Ilustrační fotoZdroj: Externí autor

V Písku můžete navštívit pojízdné muzeum Legiovlak. Od pátku 21. do neděle 23. října bude přistaveno v železniční stanici Písek. Jedná se o unikátní soupravu zrekonstruovaných vozů, které představují věrnou republiku legionářského vlaku, v němž bojovali a žili příslušníci naší zahraniční armády v Rusku. V pátek je otevřeno od 8 do 16 hodin a o víkendu od 9 do 16 hodin. Vstupné je zdarma.

Oslava narozenin Gymnázia Jírovcova

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Externí autor

V sobotu 22. října otevře brány Gymnázium Jírovcova v Českých Budějovicích. Škola slaví výročí a ti, kteří chodili na tento gympl, si mohou od 9 hodin přijít zavzpomínat na staré časy. Škola je otevřená i těm, kteří o studiu teprve uvažují. V tělocvičně bude připravený hudbení program, občerstvit se můžete ve školní kavárně.

Strašidelná procházka v Zooparku Hrádeček

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Simona Jiřičková

Strašidelnou procházku si můžete se svými dětmi užít v neděli 23. října v Zooparku Na Hrádečku nedaleko Jindřichova Hradce. Začátek programu je ve 13 hodin. Na toho, kdo zvládne projít strašidelnou stezku, čeká odměna. Akce končí v 18 hodin.

Vydlabejte si svojí dýni

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Jiřina Černocká

Odpoledne s dýněmi si budou v sobotu 22. října užívat děti ve Vodňanech v areálu CN Cargo. Mohou si tu vyřezávat dýně dle své fantazie. Sebou si vezměte nůž a lžíci. Prvních 100 dětí dostane dýni na dlabání zdarma. Akce se koná od 14 do 17 hodin za každého počasí.

Výlov rybníka Velká Podvinice

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Externí autor

V sobotu 22. října se můžete přijít podívat na výlov rybníka Velká Podvinice ve Vodňanech. Na 7 hodinu ráno je připravený první zátah a počkat si můžete i na doprovodný program. V 10 hodin zahraje Vodňanská kapela a těšit se můžete na rybí speciality. Chybět nebude ani na pasování do rybářského cechu. Vstupné je pro všechny zdarma.

Zajděte si koupit něco pěkného

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Externí autor

Módní bazárek se chystá v sobotu 22. října vedle obchodu PH Tábor. Nakoupit může přijít každý, těšit se můžete na oblečení v mnoha velikostech i módní doplňky. Bazar začíná přesně v 9 h.

Divadelní představení Ženy Jindřicha VIII.

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Externí autor

V pátek 21. října se můžete přijít podívat na Ženy Jindřicha VIII. v KD Koruna v Nové Bystřici. Začátek představí autorů Martina Glasera a Olgy Šubrtové je od 19 h. Hlavní postava, na kterou se můžete těšit, je Jindřich VIII. Tudor, král Anglie. Vstupné je 100 Kč.

Francouzské Burgundsko v Nových Hradech

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Externí autor

V sobotu 22. října obohatí Nové Hrady francouzské Burgundsko ve Wellness hotelu Rezidence. Ochutnávky jsou připravené od 19 hodin. Someliéři Jan Nedvěd a Roman Pachta vám představí drahocenné vína z Burgundska z archivního sklepa Rezidence. Pochutnáte si na kvalitním víně a čeká na vás i delikatesní čtyřchodové menu dle dané tematiky. Na závěr akce můžete nahlédnout do gotického archivního sklepa.

Tipy na svatbu pro nevěstu a ženicha

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Externí autor

Pro všechny budoucí nevěsty a ženichy je určený Českobudějovický svatební veletrh, který se bude konat v sobotu 22. října v krásných prostorech v ulici Riegrovi 51 v Českých Budějovicích. Šperky, květiny, šaty i dekorace si můžete prohlédnout od 9 do 18 hodin.

Milovníci zvířat se sejdou v DK Metropol v Českých Budějovicích

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Josef Petrica

V neděli 23. října se do DK Metropol v Českých Budějovicích sjedou všichni milovníci zvířat. Koná se tu TERA, výstava zaměřená na prodej a výměnu terarijních zvířat, akvarijních ryb, živého a neživého krmiva, živého a preparovaného hmyzu, rostlin, přírodnin a chovatelských potřeb. Začátek je od 9 hodin a konec ve 12 hodin. Vstupné pro dospělé je 60 Kč, pro děti do 15 let 30 Kč.

Poprask na Laguně v Divadle u Kapličky v Českých Budějovicích

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Externí auto

V sobotu 22. října můžete navštívit v rámci divadelní přehlídky Budějcká Thálie představení Poprask na Laguně v podání Ořechovského divadla. Bláznivá komedie se odehraje v Divadle u Kapličky v Českých Budějovicích od 19 hodin.  Vstupné je 120 Kč a pro seniory 70 Kč.

Zámecký park Červený Dvůr láká na Hubertovu jízdu

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Tomáš Marek

Hubertova jízda se koná v sobotu 22. října v Červeném Dvoře nedaleko Českého Krumlova. Akce začíná v 11 a končí v 17.15 hodin. Jedná se o tradiční jízdu v zámeckém parku na konci jezdecké sezony. Jízda býva tradičně doplněna trubači, kteří dodávají této události slavnosti ráz.