Předchozí
1 z 17
Další

Masopustní koleda v Nesměni

Masopust v Nesměni.Masopust v Nesměni.Zdroj: Deník/Radka Doležalová

Na jihu Čech začíná masopustní veselí. Na tradiční masopustní koledu vyrazí v sobotu i v Nesměni na Českobudějovicku. Začátek koledy je plánovaný na 9. hodinu, akci pořádá místní sbor dobrovolných hasičů. Masky vyrazí na průvod z kulturního domu, po uctění padlých kamarádů u pomníku začne koledování po obci. Masopustní průvod bude doprovázet kapela Flamendři. Kromě zábavy si lidé mohou užít i dobrého jídla, na návsi má být připravený stánek s vyhlášenou cmundou. Program pokračuje až do večer, kdy je na programu věneček jak pro vdané, tak i svobodné ženy, to vše za doprovody hudby Flamendrů.


Do muzea přijely staré Škodovky

Škodovky na plakátech a reklamních materiálech.Škodovky na plakátech a reklamních materiálech.Zdroj: Archiv Jihočeského muzea České Budějovice


Škoda automobily na plakátech a v prospektech (1945 – 2022), takový název dostala výstava, kterou můžete navštívit v Jihočeském muzeum v Českých Budějovicích. Prezentuje vývoj reklamy, propagace a grafiky Škoda Auto na dobových originálech plakátů a tiskovin. Materiály jsou z archivu milevského sběratele Martina Kupce. Vedle geniálních kreseb Františka Kardause ztvárňujících tudory, sedany a spartaky pokládá autor výstavy za nejzajímavější ještě sérii plakátů dnes již legendární Škody Felicia a známé Škody Octavia z roku 1961. Výstavu můžete navštívit v pátek, sobotu i neděli od 9 do 17.30 hodin. Ale přístupná je jinak i po celý týden, a to od úterý do nedelě0 od 9 do 17.30 hodin až do 4. června 2023.


Mistrovství České republiky v badmintonu

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Foto: Tadeáš Bednarz


Užijte si badminton na nejvyšší úrovni, v Českých Budějovicích se od pátku do neděle koná Mistrovství České republiky dospělých (Sportovní hala) a kategorie U11 (Sokolovna). Na vrcholné akci letošního roku se na jihočeských kurtech představí nejlepší domácí muži i ženy, ale tak nejmladší hráči do jedenácti let, kteří odehrají šampionát v minibadmintonu. Začíná se v pátek třetího února v 10.45 hodin, klání končí v neděli v 16 hodin. Vstupné je 100 Kč/den / osoba nad 15 let, děti do 15 let zdarma.


Přijďte si vyrobit krabičku na poklady

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Vít Lukáš
Každý má doma nějaké tajné poklady, ale kam je dát…V Městské galerii v Týně nad Vltavou si na ně můžete tento pátek od 10 hodin vyrobit okrasnou krabičku. Čeká vás malování, vystřihování a polepování. Výhoda bude, pokud si s sebou přinesete vlastní krabičku, ideálně z pevnějšího papíru, i když nějaké zásoby pořadatelé mají. Vstupné na tvořivou dílnu je 40 Kč, vyrábět se bude od 10 do 17 hodin, polední pauza je od 12 do 13 hodin.


Kupte si oblečení a přispějte dětem na pomůcky

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Jiří Louda

Nákupem značkového oblečení můžete přispět na dobrou věc. Opravdu, přijďte v sobotu nakoupit do sálu radnice v Křemži. Něco hezkého na sebe si vyberou ženy, muži i děti. Výtěžek z akce bude věnovaný mateřince v Křemži a v Chlumu na nákup výtvarných pomůcek. Outlet od jara do zimy nabízí v Křemži módu od 10 do 18 hodin. Zajištěno je i občerstvení ze statku.


Návrat Krále Šumavy

Nová hra Jihočeského divadla Návrat Krále Šumavy.Nová hra Jihočeského divadla Návrat Krále Šumavy.Zdroj: Foto: Alexandr Hudeček

Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích zve na neuvěřitelný příběh Josefa Hasila, který se po únoru 1948 stal nepolapitelným převaděčem přes hranice. Představení vychází z jeho vlastních vzpomínek, svědectví pamětníků a archivních dokumentů. Samotná StB nazvala svého obávaného soupeře Králem
Šumavy. Na příběh výjimečného lidského osudu plná dobrodružství, ve kterém nechybí ani osudové ženy si můžete do Jihočeského divadla v Českých Budějovicích zajít v sobotu 4. února od 19 hodin. Vstupné je od 100 do 290 Kč.

Popelka jako baletka. V DK Metropol

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Karel Pech

Máte rádi balet? Vypravit se na něj můžete i v Českých Budějovicích. Popelka na hudbu Sergeje Prokofjeva patří mezi nejslavnější a nejhranější baletní tituly a je pevnou součástí repertoáru mnoha baletních souborů nejen u nás, ale i v zahraničí. Představení začíná v KD Metropol v sobotu od 19 hodin a v neděli od 16 hodin. Vstupné je 270 Kč a 330 Kč.

Zkuste si snowkititng na Lipně

Snowkiting.Snowkiting.Zdroj: Deník/ Redakce

Na Lipně můžete koncem týdne potkat profesionální kitery z celé Evropy. Od pátku do neděle se tu koná Lipno Snowkite Challenge LSC 2022. Snowkiting si můžete se zkušenými instruktory dokonce i vyzkoušet. Bohatý program je připravený pro závodníky i doprovod a návštěvníky akce. Těšit se můžete například na kurzy snowkititngu, hudbu i dětský koutek a maskota YETIho. Program začíná v pátek od 8 hodin přípravou a končí v neděli v 16 hodin vyhlášení, vítězů.


Retro Valentýn s Jirkou Ježkem v Kaplici

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Kateřina Nič Husárová
Kulturním domem Kaplice budou v sobotu znít nejlepší hity 80. a 90. let. Čeká vás retro Valentýn mejdan s Jirkou Ježkem. Přijďte si zapařit. Těšit se můžete i na cocktailový bar. Akce začíná od 21 hodin, vstup je 50 Kč. Kromě skvělé zábavy bude pro návštěvníky připravená i soutěž o poukázky na bar.


Dobrovolní hasiči z Deštné jdou plesat

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Vít Černý
Sezona plesů je tu a také dobrovolní hasiči z Deštné zvou na Hasičský bál. Koná se v sobotu od 20 hodin. Hraje a zpívá kapela Baret a těšit se můžete i na bohatou tombolu. Vstupenky jsou v předprodeji na Městském úřadě, vstupné je 150 Kč.

Hokejbalový ples láká na tombolu i půlnoční překvapení

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Pavel Paluska

Dámy oblékněte své nejlepší šaty, pánové i ve se hoďte do gala. V kulturním domě v Suchdole nad Lužnicí se v sobotu koná již XI. Hokejbalový ples. Začátek je od 19 hodin a hrát bude kapela Melodikum. Připravená je i bohatá tombola, fotokoutek, střelecká soutěž a půlnoční překvapení. Vstupenku na ples koupíte na místě za 199 Kč.


Na plese města Písek hraje orchestr ze Stardance

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Zdeněk Hejduk

Nenechte si ujít XXI. ples města Písku, který se koná v sobotu 20 hodin v kulturním domě. K tanci i poslechu zahraje Moondance orchestra Martina Kumžáka se sólisty Dashou, Naďou Wepperovou, Dušanem Kollárem a Michalem Cermanem. Orchestr s romantickým názvem Moondance Orchestra dal dohromady Martin Kumžák pro potřeby taneční soutěže Stardance v roce 2006 a můžete je v tomto pořadu slyšet stále. Zahrají i Hastrmani a nebude chybět ani diskotéka. Celým večerem vás provede Petr Rychlý. Za vstupenku dáte 490 Kč a v ceně máte i welcome drink, banketové občerstvení a slosovatelné vstupenky o ceny.

Třetí sloka zahraje v Podčaře

Divadlo Pod čarou Písek.Divadlo Pod čarou Písek.Zdroj: Archiv Deníku


Písecká kapela Třetí sloka koncertuje v sobotu od 20.30 hodin v Divadle Pod čarou v Písku. Za vstupenky dáte v předprodeji 100 Kč, na místě pak 150 Kč. Kapela třetí sloka vznikla roku 2010 v Písku. Základním podnětem byla besídka sólového zpěvu ZUŠ Otakara Ševčíka. Repertoár představovaly zprvu převzaté písně, ale nyní jsou covery spíše jen doplňkem repertoáru autorského. Kapela hraje hudbu klasifikovatelnou jako folk s výrazným zaměřením na vícehlasy.


Užijte si zábavu na sněhu

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ

Závody na lyžích, snowboardech a bobech si můžete v sobotu užít ve Skiareálu Libín. Pro malé i větší lyžaře tu již tradičně pořádají sportovní den, kde si každý užije plno zábavy. Registrace do závodů začíná v 8.30 hodin, zábava pokračuje až do 14 hodin.

Prázdninové tvoření v knihovně

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Deník/VLP Externista

Děti dostaly vysvědčení a dnes je čekají zasloužené prázdniny. Užít si je mohou třeba v Městské knihovně v Prachaticích, kde si pro ně připravili program, pro šikovné ruce. Děti si pod vedením paní knihovnice vyzkouší práci se šicím strojem. Vyrobit si mohou záložku, kterou si oak ozdobí bambulí nebo andělíčkem z korálků. Program se bude konat v oddělení pro děti a mládež od 9 do 11 hodin.

Hasiči ze Sedlice zvou na ples

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Monika Šavlová

Nevíte, co se sobotním večerem? Co třeba nějaký bál? Hasičský ples se koná v sobotu od 20 hodin v Sedlici. V místní sokolovně hraje k tanci a poslechu kapela New Style Band. Vstupné je 150 Kč.

Dětský maškarní bál a šibřinky ve Volyně

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Deník/VLP Externista


Princezny, klaunové, superhrdinové a další barevné postavy budou v sobotu řádit v sále Na Nové ve Volyni, kde se od 14 hodin koná maškarní bál pro děti. Připravené je odpoledne plné her a soutěží a hodnotit se bude i nejzajímavějších maska. Celým odpolednem děti provede kouzelník a bavič Pan Kravata se svým originálním vystoupením. Předvede tvarování zvířátek z balónků a další klaunskou zábavu. Večer děti v sále vystřídají dospělí, i oni si budu užívat zábavu v maskách. Tradiční maškarní bál začíná ve 20 hodin, hraje kapela Restart. Vstupné na dětské maškarní je 30 Kč, na šibřinky 150 Kč.

V Táboře zazní hity kapely Pink Floyd

Ilustrační foto.Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Jan Prokeš


Pokud máte rádi hity legendární kapley Pink Floyd, máme pro vás skvělou zprávu. Jejich písničky budou znít v sobotu sálem Univerzity Tábor. Představí je hudební skupina Czech Floyd hrající hudbu světoznámé kapely. V sestavě kapely nechybí sólová a doprovodná kytara, baskytara, posílené klávesové nástroje, bicí, ale také saxofon, cello nebo profesionální dámské vokální duo. Speciálním hostem večera je fenomenální česká cellistka Michaela Ryzáková. Za vstupenky dáte v předprodeji 250 Kč a na místě za 320 Kč.

Užijte si kostýmované prohlídky středověkého podzemí

Kostýmované prohlídky středověkého podzemí a noční prohlídky Tábora.Kostýmované prohlídky středověkého podzemí a noční prohlídky Tábora.Zdroj: Zdeněk Prchlík ml.

 
Výlet plný zážitků si se svými dětmi můžete užít v Táboře, stačí se vydat na kostýmované prohlídky středověkého podzemí. Trasu projdete s průvodcem oděným v kostýmu, svítit si po cestě budete lucernami. Akce je vhodná pro celou rodinu. Lepší je se na prohlídku objednat, kapacita je totiž omezená. Rezervaci si můžete udělat na telefonu: 774 059 263 nebo e-mailu: objednavky@husitskemuzeum.cz. Základní vstupné je 90 Kč, snížené 70 Kč.