V sobotu si u putimského jezu zasoutěží rybáři z řad dospělých, ale i dětí. Malí soutěžící se scházejí v 8 h, v 8.30 h závody začínají. Rybářské klání dětí potrvá do 11 h. Poté přijdou na řadu dospělí a utkají se v rybolovu mezi 12. a 16. h. Závody pořádá Rybářský spolek Putim. Startovné pro děti je 60 korun, pro dospělé 120 korun. Hodnotné ceny a občerstvení jsou zajištěné.

Myslivci z Trhových Svinů pořádají již 7. ročník tzv. Dětského dne s myslivci. Ten se koná v neděli od 10 h na Střelnici v Trhových Svinech. Na programu bude ukázka brokové střelby, rodea a jízdy na koni či program hasičů a kynologů. Návštěvníci si zasoutěží ve střelbě z luku i ze vzduchovky nebo se mohou přihlásit na vědomostní kvíz. Naučíte se poznávat dřeviny. Myslivci předvedou své trofeje. Nebude chybět skákací hrad a opékání buřtů.

Místo dětského dne a Pohádkového lesa plánují letos v Loučovicích na sobotu společný piknik. Účastníky čeká ukázka psích sportů a parkour show s workshopem, vyzkouší lezeckou stěnu, děti si nechají malovat na obličej, hasiči předvedou ukázku své techniky, k vidění bude ukázku psích sportů aj. Restaurace Sparta zajistí občerstvení, posezení bude na kobercích na zemi. Zahraje kapela GinF# .Přijďte ve 14 h do parku.