Volby vyhrálo ANO 2011 se ziskem 15,31 % hlasů. Druzí skončili Nezávislí pro Hradec, kteří si od voličů vysloužili 14,12 %, třetí Hradec srdcem a rozumem má 11,39 %, čtvrtá ODS 10,31 %, pátí STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ získali 8,35 %, šesté uskupení Společně s Piráty 7,86 %, sedmá Svoboda a př. demokracie (SPD) dostala od voličů 6,85 % a osmé SNK ED a nezávislí kandidáti mají 5,53 %.

Složení zastupitelstva v Jindřichově Hradci.Zdroj: Deník

Složení zastupitelstva v J. Hradci ZDE.

Volbení účast ve městě dosáhla 42,27 %, byla tedy zhruba o tři procentní body nižší, než při posledních komunálních volbách v roce 2018.

Volební místnosti se otevřely i na III. základní škole v Jindřichově Hradci.
Podívejte se, jak dopadly volby ve vaší obci na Jindřichohradecku

Sestavit koalici bude složité, říká lídryně vítězné strany

Voliči v Jindřichově Hradci rozdali karty. Naplnila se očekávání o velké rozmanitosti zvolených subjektů. O přízeň voličů ve městě nad Vajgarem usilovalo celkem 13 stran a uskupení. Do zastupitelstva se nakonec dostalo 8 stran.Volby vyhrálo ANO 2011 se ziskem 15,31 % hlasů. Druzí skončili Nezávislí pro Hradec, kteří si od voličů vysloužili 14,12 %, třetí Hradec srdcem a rozumem má 11,39 %, čtvrtá ODS 10,31 %, pátí STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ získali 8,35 %, šesté uskupení Společně s Piráty 7,86 %, sedmá Svoboda a př. demokracie (SPD) dostala od voličů 6,85 % a osmé SNK ED a nezávislí kandidáti mají 5,53 %.

Volební účast ve městě dosáhla 42,27 %, byla tedy zhruba o tři procentní body nižší, než při posledních komunálních volbách v roce 2018.Vítězné hnutí ANO získalo pět mandátů.

Výsledky komunálních voleb v regionu najdete najdete ZDE>>>

"Máme samozřejmě radost, chtěli jsme obhájit alespoň čtyři křesla a máme o jedno navíc. Bude to opět hodně barevné. Neděli si necháme na stranické rozhovory a v pondělí začneme oslovovat možné partnery," komentovala volební výsledek lídryně hnutí Magda Blížilová s tím, že povolební vyjednávání budou vzhledem k výsledkům složitá.V komunálních volbách překvapila nová strana Nezávislí pro Hradec, kterou založil bývalý starosta Stanislav Mrvka. Získala totiž stejný počet mandátů jako vítěz.

"Chtěl bych samozřejmě všem poděkovat, mám velkou radost. Je vidět, že lidé nemají úplně krátkou paměť a pamatují si, co se odehrálo před dvěma a půl lety a koalice, která tady byla je zřejmě dostatečně nepřesvědčila," poznamenal Stanislav Mrvka s tím, že takto optimistický výsledek voleb nečekal.