Před týdnem se tím zabývali zastupitelé, kteří neschválili návrh koaličního Hnutí ANO na změny ve vedení Jihočeských nemocnic ani nemorálnost tohoto počínání. Opoziční strany ODS, KDU–ČSL a PRO JIŽNÍ ČECHY proto chtějí svolat mimořádné zasedání zastupitelstva. Řekl tol předseda jihočeské ODS Martin Kuba. „Podle informací krajského úřadu bral Martin Bláha z jihočeských krajských nemocnic 7,3 milionu korun ročně, což je roční plat 22 zdravotních sester,“ uvedl Martin Kuba. Chtějí zdůvodnění, proč byly vypláceny tak vysoké odměny všem třem členům představenstva společnosti. Podle předsedy krajské KDU-ČSL Jana Bartoška jsou ve srovnatelných zařízeních třetinové.

Dalším důvodem svolání zastupitelů jsou údajně nová zjištění. Martin Kuba řekl: „Na stavebním trhu se objevují podezření, že ne všechny práce při stavbě byly odvedeny v reálné cenové hladině a plnění některých prací mohlo probíhat v rámci některých zakázek z kraje. Je povinností obou pánů prokázat, které firmy na domech pracovaly a za jaké ceny.“

Podle Martina Bláhy jde o kampaň vedenou Martinem Kubou a Radkou Maxovou (ANO). Cílem je prý ovládnutí jihočeského zdravotnictví.