Jeho skutečné jméno je Ngoc Duong Nguyen. Mladý barman nedávno prvně reprezentoval populární českobudějovický bar na národní soutěži Mattoni Grand Drink, která je nominační vstupenkou na mistrovství světa.

Neobyčejný kávový drink připravil dle své receptury. „Připravil jsem kávový drink, káva se blbě pojí s jinými chutěmi. Není tak pojitelná jako džus. Chtěl jsem zkusit něco kávového, protože jsem její milovník. Zkusil jsem spojit kávu s mandlovým sirupem a pomerančovým džusem,“ prozradil svůj recept, s nímž šel do soutěže poprvé.

Barmanský um si osvojil už v předchozím tanečním podniku, kde začínal jako brigádník. Napřed se naučil, jak se šejkruje nebo madluje máta v Mojitu. „Jediné, co jsem v začátcích znal, byly základní nápoje jako Cuba Libre, Morgan s kolou a Mojito,“ přiblížil čtyřiadvacetiletý mladík, který odmaturoval poté, co se vyučil autokarosářem v krajském městě.

A rozpovídal se o svém původu. „Rodiče pochází z Vietnamu, já jsem se narodil v Brně, ale vyrůstal jsem tady na jihu Čech,“ podotkl s milým úsměvem David, pro něhož byla v začátcích práce barmana náročná v kontaktu s návštěvníky.

„Komunikovat s lidmi a překonat nervozitu bylo pro mě nejtěžší. Časem jsem se rozpovídal a teď už je to fajn,“ řekl.

Mimo nervozity, kterou musel překonat, vyzdvihl i složité alkoholické koktejly, které se naučil míchat v českobudějovickém koktejlovém baru „Míchám například Bloody Mary, je to spíš pánský drink, založený na vodce s kořením a tomatovým džusem. Pomohli mi tu se vším kluci i majitel podniku,“ chválí si barman, který se v národním kole soutěže sice neumístil, ale plánuje na sobě dále pracovat.