Ve druhém kole senátních voleb zůstal svému favoritovi věrný Karel Švejda. Hlasoval v okrsku v Gymnáziu Česká v Českých Budějovicích již v pátek. „Volil jsem teď stejně,“ zmínil Karel Švejda a doplnil, že si udělal menší průzkum na základě předvolební kampaně a pak se rozhodl.

V komisi odhadovali, že účast bude určitě menší nežv prvním kole. „Bude hezky a všichni pojedou na chalupu,“ zaznělo ve třídě ve vyvýšeném přízemí gymnázia. Výhodou podle Ivana Štáfa bude, že se výsledky jednodušeji spočítají, než když byly senátní volby spojené s hlasováním o městském zastupitelstvu.

„Ale přesto se musí dávat pozor,“ zdůraznil Ivan Štáf, který je pravidelným členem okrskové komise. „Ještě jsem nevynechal ani jednou,“ doplnil Ivan Štáf. Jeho kolega Jan Blažek ke sčítání hlasů připojil, že jejich komise, i když má jen šest členů, což je na budějovické poměry málo, bývá hotova s výsledky velmi rychle. „Byli jsme vždy v první desítce. Minulou sobotu jsme byli v pět doma, zatímco jiní ještě počítali,“ řekl Jan Blažek.

Slabá účast umožnila komisi v Úsilném, aby stihla během prvních dvou hodin probrat hubnutí, vánoční dárky, pejsky, vaření a mytí oken. Jediný muž volební komise, který je zároveň jejím předsedou, Lukáš Pouzar dodává do hovoru témata sportovní.

Okrsek číslo 14 zahrnuje na západě Budějovice, na severu Bečice nebo Čeňkov u Bechyně či Bošilec. Na východě Třeboň nebo Ponědraž a na jihu Petříkov či Hlincovou Horu.