K 80letému výročí se v prostorách loveckého zámku Zoo Hluboká rozezněla swingová kapela a bubny. Hlubockou zoo procházeli zvířecí maskoti a bavili děti. Také tu do historického vozu usedl Luděk Šindelář z Českých Budějovic, který přijel coby Adolf Schwarzenberg. „Mým posláním je dneska zhodnotit, jak to tu za 80 let vedou. Nápad jsem kdysi dostal, po roce jsme ho uskutečnili spolu s Františkem Janovským, jež byl správcem mých statků,“ vylíčil Luděk Šindelář potažmo Adolf Schwarzenberg jehož choť se jmenovala Hilda.

„Oni byli milovníci zvířat. Nejen, že je chovali, ale také jezdili lovit do Afriky. Z té si sem přivezli klokany, lamy, papoušky nebo opice “ vyprávěl zástupce ředitele zoo Roman Kössl.

Na programu byl i křest čtyř tygřat, které křtil Zdeněk Troška. Do Zoo přijela i hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská. „Přeji Zoo, aby k 80nám dostala vše, co si přeje. Přeji jejím zaměstnancům, aby ji měli rádi a všem zvířatům, aby tu byla šťasná, byť jsou v zajetí. Já mám oblíbenou vydru,“ dodala hejtmanka.

Návštěvu zoo si užívaly děti i dospělí. „Viděla jsem medvěda a kozy. Hrála jsem si s nimi,“ usmívala se sedmiletá Markéta Smolíková z Trhových Svinů. „Těšíme se na tygra,“ přidala Ivana Brousková s vnučkou.