Maso, sýry, zmrzliny nebo cukrátka a samozřejmě víno, pivo či limonády se servírovaly ve velkém. K vidění a vyzkoušení byla i pestrá paleta kuchyňských pomocníků, od nožů a různých čističů a kráječů – čili pomocníků pro všechny, až po speciální zařízení určená vyloženě pro velká gastronomická zařízení.

Zastoupeni byli kulináři jihočeští, čeští i zahraniční. Hodně blízko to na Gastrofest měl Pavel Minář, člen národního kuchařského týmu, šéfkuchař v jednom z hlubockých podniků. Přímo na akci v sobotu, kdy končila, podával se svými kolegy jako degustační menu variace dýně a kapusty, kuřecí s mangoldem, topinamburové pyré, marinovaný topinambur a jako dezert čokoládovou pěnu. Ohledně nadcházejících Vánoc zmínil, že doma vaří manželka a v práci se drží klasiky – kuba, smažený kapr, bramborový salát.

„Nic nového nevymýšlíme,“ konstatoval s úsměvem Pavel Minář a doplnil, jak připravuje kubu. Kroupy, které se mohou namočit se povaří. Na pánvi se osmaží cibulka a přidají se vařené kroupy, sušené a případně čerstvé houby, česnek, ochutí se solí, pepřem. Lze podávat z pánve, až změknou houby nebo zapéct v troubě půl hodiny na 160 – 170 °C.