Minimálně do sobotního podvečera bylo pátrání v Husinci, okolí, ale i na Husinecké přehradě bezvýsledné. Nepomohl ani policejní vrtulník. Podle informací zjištěných na místě příliš hustá vegetace brání podrobnějšímu mapování terénu ze vzduchu.

Ani pátrání na zemi jak podél Blanice v obou směrech, tak po pozemních komunikacích nebylo zatím úspěšné. Policisté spolu s dobrovolnými hasiči z Husince propátrávali okolí silnic v několikakilometrovém rozpětí na Prachatice i na Vlachovo Březí a Budkov. Obdobně propátrávali policejní potápěči také řeku Blanici. To navíc komplikuje vyšší hladina vody a silný proud a přibývající dešťové srážky.

Momentálně se proto policisté obracejí také na obyvatele Husince a nejbližšího okolí, aby si zkontrolovali své zahrádky, zahradní chatky a altánky, stejně tak studny případně nezakryté jámy, případně by mohli poskytnout jakoukoliv informaci o pohybu pohřešované od nočních hodin z pátka na sobotu a ze sobotních ranních či dopoledních hodin.

Podle policejního mluvčího Jiřího Matznera oznámil, že manželku pohřešuje, její manžel v brzkých sobotních ranních hodinách. Podle policejních informací se měla pohřešovaná žena kolem jedné hodiny ranní rozhodnout, že si dojde koupit cigarety. "Od té doby se nevrátila a nedala o sobě vědět. Výrazným markantem je chůze pohřešované, která s ohledem na její zdravotní stav je klátivá až vrávoravá. Předpoklad je, že vzhledem k tomu nemohla ujít velkou vzdálenost," uvedl dále Jiří Matzner.

Kromě pátrání v terénu přímo v Husinci i okolí, zaměřili se policisté na prověřování možnosti, že by pohřešovaná mezi tím skončila například v péči lékařů. "Prověřovaly se nemocnice, záchranka, kontaktovali jsme všechny příbuzné a známé, jestli není u nich, zatím bez pozitivního výsledku. Policisté přesto dál prověřují všechny možnosti včetně té, že by si stopla nějaký vůz," doplnill policejní mluvčí.

„Pořád věříme, že se sama někde objeví," věří starosta Husince Ludvík Friedberger. Na toho se obrátila Policie ČR kolem sedmé hodiny ranní. „Požádali nás, jestli bychom nevyhlásili místním rozhlasem výzvu obyvatelům, jestli někdo z nich paní neviděl. Pokud ano, aby to oznámil na tísňovou linku 158," uvedl starosta Friedberger, jehož policsté požádali rovněž o součnnost při pátrání s dobrovolnými hasiči.

„Pročesávali jsme břehy Blanice od Husince ke Strunkovicím nad Blanicí a na druhou stranu k Husinecké přehradě. Kromě toho pak ještě silniční tahy a vodotoky podél nich jak na Vimperk, tak na Chlumany," potvrdil starosta dobrovolných hasičů v Husinci Václav Rubeš s tím, že se na pátrání v terénu podílelo dvanáct dobrovolných hasičů. Na sobotu jsme měli naplánovanou brigádu v hasičárně, takže se zrovna sešli a nemuseli jsme je ani obvolávat.


Připraveni jsou pomoct i v dalším pátrání, pokud je k tomu policie vyzve. Stejně jako další dobrovolníci, kteří chtěli při pátrání v sobotu také pomoct. „Za takového počasí, jako je teď, raději v terénu využijeme naše dobrovolné hasiče, protože mají více zkušeností a jsou přece jen na podobné zásahy lépe proškolení a vybavení," uvedl starosta husineckých dobrovolných hasičů.

Pro dobrovolné hasiče v Husinci to není první podobný zásah. „V loňském roce jsme pomáhali při pátrání po paní, která se ztratila z Prachatic, a tehdy jsme pročesávali okolí Husinecké přehrady. Jakmile se něco podobného v okolí stane, spolupracujeme s policií při pátrání," dodal Václav Rubeš.

Pohřešovaná Jindřiška Šíslová je štíhlé, 170 centimetrů vysoké, výrazně hubené postavy, má blond vlasy. S ohledem na zdravotní stav hůře chodí a její chůze zdánlivě připomíná vrávorání. Podle předběžných informací by měla mít na sobě jen domácí oblečení, tepláky a mikinu.