Po úspěšné komedii ze současnosti „Hotel Blackout“, která měla premiéru v květnu v Prachaticích, připravuje režisér Jaromír Hruška další autorskou inscenaci, tentokrát s názvem „Love…, sorry!“ šitou na míru amatérskému divadelnímu souboru z Českého Krumlova Divadelní klub Českokrumlovská scéna. Předseda klubu Petr Kronika říká: „Rádi bychom, abychom se dobrali k premiéře na začátku roku 2018. Je to ale těžké stanovit, protože pro amatérský soubor je tam spousta limitů.“

Zdroj: Českokrumlovská scéna



„Pro mne je to vyloženě osobní záležitost, protože spolupracuji dlouhá léta na akcích města Český Krumlov,“ nechal se slyšet režisér, který se podílí na Slavnostech pětilisté růže a představení Živé šachy či na českokrumlovském adventu. „Měl jsem v hlavě současná témata,“ prozrazuje režisér, který přišel s vizí pentalogie.

Pět her bude mít komediální strukturu a skladbu jako antické drama. Za sebou už má režisér expozici. „Love…, sorry!“, které záměrně zní jako Love story bude představovat kolizi. Pětici inscenací by režisér a autor scénáře rád realizoval do dvou let. „Hry se časem objeví na profesionálních scénách,“ je přesvědčen Jaromír Hruška. Režisér má už námět na další příběh – krizi – z prostředí realitní kanceláře.

Premiérově se prachatičtí herci z Šumavského ochotnického spolku představili domácímu publiku s komedií Hotel Blackout.
ŠOSáci rozesmáli plné hlediště, to jim tleskalo ve stoje

Love,… sorry!
* Jaromír Hruška – autor scénáře a režisér Love…, sorry!; autorská hra Hotel Blackout
* premiéra začátek roku 2018
* amatérský spolek Divadelní klub Českorumlovská scéna

Komedie, kterou spolek právě zkouší, je sondou do téměř ženského kolektivu jedné střední firmy. Každá z žen stejně jako jejich šéf a jeho syn mají svůj malý příběh. „Oproti Hotelu Blackout, kde byla témata v duchu expozice jen nastřelená, je tato novinka mnohem konkrétnější,“ říká Jaromír Hruška. Kromě komediálních prvků nebudou chybět ani vážná témata.

Na přípravě inscenace spolupracuje také Barbora Šímová umělecká vedoucí českokrumlovského souboru historických tanců Fioretto. Na jevišti totiž herce čekají pohybová čísla.

Hra má být velkou oslavou roku 2018, protože soubor oslaví výročí dvacet pět let od svého založení.