„Podle policie chtěl 37letý Čech, přijíždějící z městské části s průmysovým parkem Fürhaupten najet doleva do směru na Železnou Rudu,“ uvedl list. „Přitom přehlédl auto řidiče z Porýní-Falcka, jedoucí na Regen. Po prudké srážce skončilo české vozidlo na střeše. Viník nehody a jeho 31letá spolujezdkyně byli zraněni, tři osoby ve věku 51, 82 a 83 let ve druhém autě byly rovněž se zraněními přepraveny na kliniku. Totálně poškozená vozidla vyprostila odtahová služba.“

Konečně vyhráli kluci!

Na matrice ve Steyru zaznamenali loni do registru osob 1077 porodů, z toho 15 dvojčat. Je to o sedm novorozeňat méně než předloni. Linecký deník OÖN mluví o jednom překvapení – zřejmě po delší době se narodilo víc kluků než děvčat (560:517). Asi 60 procent dětí (643) se narodilo z manželství, 914 má rakouské občanství a 163 cizí státní příslušnost. Nejčastěji dostaly jména Emma (14krát), Laura (12), Johanna (11) a Emilia, Mia a Alina (10). Z chlapců se o primát rozdělili se 14 jmény Moritz, Jakob a David. Třináct je Maximilianů, dvanáct Jonasů, jedenáct Simonů.

Nákazy za humny

V Bavorsku byly do nedělního poledne potvrzeny čtyři nové případy nákazy koronavirem, takže od čtvrtka jich přibylo celkem osm. Žádný není v Dolním Bavorsku. V celém Německu je nakaženo 117 osob.

Ve Vídni přibyly čtyři nové případy, v zemi je nemocných celkem čtrnáct: osm ve Vídni, po dvou v Tyrolsku a Dolním Rakousku, po jednom v Solnohradsku a ve Štýrsku. Žádný tedy není registrován v Horních Rakousích.