Podle Jany Neškodné, vedoucí oddělení kontroly HZS JčK, se jednalo například o čerpání vody z jednotlivých objektů. "Zatím jsou to minimální zásahy," zdůraznila Jana Neškodná s tím, že v Českých Budějovicích byly tři, v Dolním Dvořišti a Táboře po jednom. "V Táboře byla zatopena část parkoviště a přilehlé ulice," uvedla Jana Neškodná příklad výjezdu hasičů krátce po 9. hodině. 

Hasiči SDH Dolní Dvořiště čerpali vodu z rybníčku u kasina, protože voda z něho se vylévala na vozovku.
OBRAZEM: Rybníček u kasina ve Dvořišti opět přetékal

Největší úhrn srážek zaznamenali v souvislosti s deštěm ze čtvrtka na pátek meteorologové v Netřebicích na Českokrumlovsku. Podle Markéty Augustinové z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu zde spadlo od čtvrteční 8. hodiny ranní do páteční 8. hodiny ranní celkem 27 mm srážek, to znamená 27 litrů vody na metr čtvereční. Následovaly České Budějovice s úhrnem 26,5 mm, Vyšší Brod s 24 mm a třeba v Táboře to ale bylo výrazně méně - 15,2 mm. "Srážky a bouřky souvisejí se zvlněnou studenou frontou, která přicházela na naše území od jihu," zmínila Markéta Augustinová a tím, že mezi 9. a 10. dopolední ještě v Českých Budějovicích přibylo 1,4 mm srážek. Ty měly podle původních předpovědí během pátku ustávat. V Rakousku se ale severně od Alp i nadále vytvářela přes den velká oblačnost a bouřky, které se následně přesouvaly na jih Čech. Podle aktuální předpovědi se ještě po celé páteční odpoledne má bouřková oblačnost v Rakousku tvořit.

V okruhu deset kilometrů kolem měřicí stanice meteorologů v Rožnově na okraji Českých Budějovic bylo od půlnoci ze čtvrtka na pátek zhruba do 13.30 hodin v pátek zaznamenáno 750 blesků. Podle Markéty Augustinové z toho bylo přes 500 výbojů mezi mraky a přes 200 výbojů do země.