„Ozvala se velká rána, napřed jsem si myslel, že nám vybouchla pneumatika,“ říká trenér mladých táborských hokejistů Štěpán Kadilák o nehodě autobusu, kterým se ve čtvrtek vraceli z týdenního pobytu ve Švédsku. U Lovosic jejich cesta skončila. Na palubě autobusu byli hokejisté osmých tříd, když vůz začal hořet. 

Oheň vznikl v zavazadlovém prostoru, kde měli kluci uloženou výstroj. Z ní toho moc nezbylo, ale ani mladým hráčům, ani jejich doprovodu se naštěstí nic nestalo. Autobus naplnil silný zápach a kouř, v té době v něm cestovalo čtyřicet lidí.

„Panika žádná nevypukla, všechno jsme dobře zvládli. Během patnácti vteřin kluci vyskákali a my jsme je odvedli pryč,“ uklidňuje  trenér s tím, že cestu jim zajišťovala mimo táborská cestovní kancelář.

„Jak to začalo bouchat, tak jsem měl docela strach, ale se mnou byl i taťka, tak to bylo dobrý,“ říká třináctiletý Filip Brabec, který na ledě hraje levé křídlo. Sice přišel o sportovní tašku s oblečením, ale brusle, helma a chrániče požáru odolaly. Filip si naštěstí stihl zachránit i to nejcennější. „Měl jsem s sebou notebook, který mi dala mamka k Vánocům, ten jsem si stihl vzít.“

Nehoda se stala v poledne, kolem třetí pro děti přijel náhradní autobus. Čekayi zatím pod mostem, kde jim dospělí rozdělali oheň na zahřátí.
Požár autobusu má ale i další pokračování. Tým mladých hráčů měl v sobotu v Táboře nastoupit proti Spartě. Nenastoupí, vedení týmu se nepodaří tak rychle sehnat náhradní vybavení.