V úterý v 10 hodin u památníku na popravišti v Táboře uctí památku padlých v bojích 2. světové války.

Malšičtí se dnes ponoří do čínského abstraktního umění zakladatele institutu abstraktní malby Wang Jingyuan. Vernisáž v malšické galerii začne v 18 hodin. Jde o jedinou galerii v Čechách, která čínského autora přiblíží. Potrvá deset dní.

Ve středu se otevře táborská čistírna odpadních vod na Sídlišti nad Lužnicí. Komentované prohlídky se konají od 9 do 17 hodin. Ve stejný den se sejdou plánští radní, kteří mají schválit smlouvu s krajem, jenž městu poskytne dotaci ve výši 700 tisíc korun určenou na pořízení stříkačky pro plánské hasiče. Rozhodovat také budou o výherci výběrového řízení, jenž dodá 13 městských kamer.

Ministr financí Andrej Babiš navštívil 3. května prezidenta Miloše Zemana na Pražském hradě.
Studentské protesty proti Babišovi pokračují, na středu se chystá další

Středa bude také patřit literatuře. Od 17 do 20 hodin si mohou zájemci vychutnat Noc literatury 2017 v Českém Krumlově. Číst budou zajímavé osobnosti vždyv 17, 18 a 19 hodin, a to v kavárně synagogy, v Museu Fotoateliér Seidel a Krámku Hezky Česky.

Vedení Krumlova se setká s veřejností ve čtvrtek od 17 hodin v knihovně.

Přehlídka amatérského divadla Piknik Volyně 2017 pokračuje od čtvrtka v kině a v sále Na Nové ve Volyni. Skončí v neděli.

V pátek bude jasné, kolik dětí nastoupí v září do Mateřské školy v Prachaticích. Zápisy se sice uskutečnily minulý týden, ale někteří rodiče přihlašují své děti ještě nyní.

Cipískoviště nabídne bohatý program na několika místech v Písku od pátku až do neděle. Zahájí je závody dračích lodí na Otavě v pátek v 8 a v 11.30 hodin bude na náplavce u Kamenného mostu vernisáž soch z písku. Připraveny jsou tvořivé dílny, kouzelnická představení či koncerty. V sobotu ve 14 hodin se požehnání dočká nová křížová cesta na soběslavský Svákov.

Dřevorubecké závody
Sekera za dva zlaté a topůrko za tolar? To byste byli z laciného kraje

Sobota v Budějovicích bude patřit běžcům. Opět po roce se sem vrátí akce s názvem Barvám neutečeš. O co nejlepší čas v tomto závodu ale nejde. Hlavním bodem každé akce je pětikilometrový závod skrz barevné zóny, v nichž jsou účastníci doslova zasypáni barvami. Startovat se bude ve 13 h na Sokolském ostrově.

Na sobotu se v Jindřichově Hradci chystá 20. ročník sportovně zábavné soutěže Běž na věž. Prezentace závodníků se koná pod městskou věží od 8.30, závod odstartuje v 9 hodin. Soutěží se v sedmi kategoriích rozdělených podle věku a pohlaví závodníků. Absolutní vítěz si převezme tradiční putovní pohár.