Uživatelka instagramu neobvyklé aranžmá vyfotografovala a umístila je své stránky. Vyvolaly lavinu na sociálních sítích. Max Möhrike snímek převzal na svůj twitter @DerVeganer s textem: „Pokud si myslíte, že jste už viděli všechny nechutnosti, co se týče vykořisťování zvířat, tak teď přichází Edeka a umisťuje vycpané tělo jedné oběti tohoto podnikání mezi konzervy. Ne-po-cho-pi-tel-né…" Příspěvek okomentovalo skoro 1000 uživatelů. "Především mnoho veganů je pobouřeno, mnozí chtějí v budoucnu Edeku paušálně bojkotovat. Někteří ale naopak vidí akci jako dobrou - ukazuje, že v produktu je mrtvé zvíře, a nutí k zapřemýšlení," napsala PNP. "Leden - Januar - začíná mnoho lidí na celém světě jako ,Veganuary´. Akce vyzývá k vyzkoušení pestrosti výživy čistě na rostlinném základě a poznat tak něco nového…"

Skiareál Hochficht.
Od sousedů: Na Hochfichtu balí, není sníh. A Vídeň si bude vyrábět vlastní vodík

Do iniciativy se zapojila i Edeka. Její mluvčí ujistila televizi RTL, že její exponát mezi konzervami není plyšový, a že se jedná o "výstavní kus jednoho regionálního zemědělského podniku z Brandenburska s chovem volně se pohybujícího dobytka". Akce má také na produkty tohoto dodavatele upozornit. Reakce spotřebitelů je prý veskrze pozitivní… 

Tísňové volání - ztratila se myš!

Naléhavé volání o pomoc došlo o víkendu policii ve Freilassingu. Služba nato neprodleně vydala výzvu k pátrání po plyšové myši známé z televize, informoval Donaukurier. "S vyhlášením tohoto neobvyklého pátrání udělali policisté všechnu čest svému titulu ,Přítel a pomocník´, protože poskytli ochranu malému chlapci a jeho rodičům. Klučina svého oblíbeného mazlíčka - myš z plyše - ztratil 4. ledna ve vnitřním městě Freilassingu. Oranžová hračka je velká asi 30 centimetrů a samozřejmě každému známá z filmů a televize, z Vysílání s myší… Pro chlapce má nevyčíslitelnou citovou hodnotu. Doprovázela ho denně do školky," rozvíjelo hlášení policie s naléhavou výzvou a číslem telefonu.

Plyšový ztracenec…Plyšový ztracenec…Zdroj: DK

Druzí v závodech autíček

V soutěži samostatně jezdících modelů závodních autíček při technickém veletrhu CES v Las Vegas obhájil tým Technické univerzity v Mnichově druhé místo za italsko-americkým Teams Polimove, složeným z vědců Politecnico di Milano a alabamské univerzity, který zvítězil druhým rokem po sobě.

Na dráze dosahovala autíčka rychlosti až přes 250 km/h. Závodila kompletně identická vozidla, rozhodující byl software, který týmy vytvořily. Na trati bojovali vždy dva proti sobě střídavým předjížděním ve stupňované rychlosti tak dlouho, než jeden ze soupeřů vypadl. Software na základě algoritmů programovaných výzkumníky jednotlivých stájí řídil manévry zcela samostatně. Cena každého autíčka byla přes milion dolarů. Významnou roli měli sponzoři jako výrobce laserových radarů Luminar, který na druhé straně profitoval z pořízených dat. Auta testovala své okolí pomocí senzorů známých například pod názvem Lidar.