Jak uvedli pracovníci Odboru vnitřních věcí Magistrátu města České Budějovice, ve 14.45 hodin bylo v podstatě po prodeji. "Jako kobylky byli," komentoval třetí ročník akce Zdeněk Urban z českobudějovického magistrátu s tím, že fronta se před bránou kasáren vytvořila už před 14. hodinou. "Přišlo asi tak dvě stě lidí," řekl Zdeněk Urban. Dokonce tady byli turečtí studenti z Jihočeské univerzity, kteří odcházeli se třemi koly," dodala jeho kolegyně. Vybírat mohli převážně z pánských kol.

Na některá se dalo ještě nasednout a odjet, další posloužila spíše na náhradní díly. Město je mohlo poslat dle zákona dál až po uplynutí tří let. "Jsou to kola ze ztrát a nálezů, tedy kola, která nám přiveze městská policie. Někde třeba stojí týden a nikdo se o něj nehlásí, jiné zase třeba strážníci vyloví z řeky," přiblížil původ některých kol. Ten mohou noví majitelé vyčíst z protokolů, které ke kolu dostali.

A kdy budou mít Budějčtí další možnost koupit nějaké kolo? "Chceme to dělat dvakrát do roka, další možnost tak budou mít místní někdy v květnu nebo v červnu," zakončil povídání Zdeněk Urban. Už teď mají vytypovaných dalších 45 kol.