Celkový počet nemocných s touto diagnózou zatím zůstává v regionu na třiceti.

„Stále platí, že epidemiologická situace v Jihočeském kraji se od sobotní 18. hodiny nezměnila. V tuto chvíli evidujeme celkem třicet pozitivně testovaných osob. Celkem bylo od začátku února testováno 1847 osob s trvalým bydlištěm v Jihočeském kraji. Více než 1720 Jihočechů je v současné době v nařízené povinné karanténě. Jsem ráda, že si drtivá většina Jihočechů uvědomila, že je řešení v jejich rukách a dodržují bariérová opatření. Za to jim patří dík. Ve spolupráci s veřejností to zvládneme. A děkuji, hlavně za své kolegy v terénu, za podporu, které se nám v posledních dnech od spoluobčanů dostává,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje (KHS JčK) doc. MUDr. Kvetoslava Kotrbová, PhD.

Kateřina Váchová, Jihočeška žijící v Londýně.Foto: archiv Kateřiny Váchové
Jihočeška v Londýně: Ruce si máme mýt, dokud nedozpíváme

Krajská hygienická stanice Jihočeského kraje má na telefonních číslech 736514386 a 731428577 zřízenu pohotovostní informační službu linku, na níž mohou občané volat a ptát se na problematiku koronaviru. „Nejčastěji se dotazy týkají karanténních opatření. Časté jsou dotazy na odběrová místa a indikování k tomuto vyšetření,“ doplnila epidemioložka KHS MUDr. Jitka Luňáčková.

Hygienici i nadále apelují na jihočeskou veřejnost, aby lidé dodržovali nařízená karanténní opatření a sledovali informační webové stránky Ministerstva zdravotnictví ČR: https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19, kde lze nalézt ucelený a pravidelně aktualizovaný přehled o vývoji nákazy COVID - 19 v České republice a o přijatých opařeních.