Těmito slovy hodnotili včera Jihočeši inauguraci přímo zvoleného prezidenta Miloše Zemana. Do Prahy vyrazili nejen členové Strany práv občanů Zemanovci, ale také lidé, kteří si pamatovali, když byl Miloš Zeman v 90. letech minulého století členem sociální demokracie v Českých Budějovicích.

V davu před Hradem na
třetím nádvoří stál na exkluzivním místě člen SPOZ Slavomil Chalupník z Č. Budějovic. „Jako příznivec Miloše Zemana považuji za čest, že tu můžu být. Zeman je člověk pevný ve svých zásadách a věřím, že nám pomůže odrazit se od ekonomického dna," řekl Slavomil Chalupník.

Nejen on, ale i další obdivovatelé nové hlavy státu měli na svých kabátech Zemanovy podobizny a šály. Shodně všichni hovořili o nádherné atmosféře a skvostné náladě. Předseda Zemanovců 
z Tábora František Vaněk mluvil do televize Nova, kterou zajímalo, zda lidé mají 
s sebou dostatek jídla a pití. Mnozí Jihočeši stáli na místech, kde měli vše na dohled. Kdo zaujal horší postavení, využíval velkoplošnou obrazovku.

Mnozí se s Milošem Zemanem buď od vidění, nebo blíže znají. Kristina Štěrbová 
z Českokrumlovska byla z Miloše Zemana nadšená. „Zahlédl mě a zamávali jsme si, je to celé velký adrenalin. Jedné holčičce z našeho autobusu dokonce podal ruku," řekla Kristina Štěrbová.

Na inauguraci nechyběli ani jihočeští politici. Senátoři a poslanci seděli přímo ve Vladislavském sále. Senátor Tomáš Jirsa přiznal, že byl 
v tomto prostoru úplně poprvé. „Inaugurace byla velmi důstojná. Když nastupovali vojáci s prapory, byl jsem až dojatý a měl jsem slzy v očích," řekl senátor Jirsa.

Více v sobotním Deníku