Ve čtvrtek po 20. hodině vyjede souprava dvou vozidel s doprovodnými vozidly transportní firmy z Prachatic směrem na státní hranici s Rakouskou spolkovou republikou.

Podle Milana Bajcury, mluvčího Policie ČR, projede nadrozměrný náklad přes území tří okresů, než opustí Českou republiku. "Plánovaná trasa povede z Prachatic ke křižovatce se silnici II/145, dále směrem na Netolice až ke křižovatce se silnicí I/20 u Češňovic. Odtud pojede souprava do Českých Budějovic, kde se po hlavním městském okruhu přesune k výpadovce na Kamenný Újezd po silnici I/3. Zde transport pokračuje přes Velešín na Kaplici a dále k hraničnímu přechodu Dolní Dvořiště," shrnul policejní mluvčí trasu přepravy nadrozměrného nákladu a doplnil, že pokud vše pojede dle plánu, státní hranici by měli překročit jednu hodinu po půlnoci.

Současně přidal ještě pro řidiče upřesnění rozměrů soupravy, což je pro řidiče jedoucí po výše zmíněné trase v inkriminovaný čas podstatná informace. "Jedná se o nadrozměrný náklad kovové konstrukce o šíři 5,8 metrů, délky 16 metrů a výšky 4,5 metru. Dopravní policisté zajistí bezpečný průjezd po uvedených silnicích, a proto pokud bude třeba, respektujte jejich pokynů k zastavení nebo odbočení mimo komunikaci," ujistil Milan Bajcura.