Michael Lenke (67) mluví raději o sexuální revoluci, kterou jeho vynález - „Womanizer" - vyvolal, píše PNP. Přístroj má přivést ženy s 98procentní jistotou k orgasmu.
V jejich rodinném domě se střídají novináři a manželé se neostýchají o svém výrobku otevřeně hovořit.
Michael Lenke celý život podnikal – provozoval filiálku fotografie nebo vyráběl keramické modely historických budov, jako staré radnice v Deggendorfu, a prodával je na vánočních trzích, popisuje deník. Spolupracoval také s firmami, mimo jiné z oblasti zdravotnické techniky. „Při hledání nového pole činnosti narazil před několika lety na studii, podle níž má celosvětově více než polovina žen problém dojít k orgasmu," uvádí PNP. „Analyzoval trh a zjistil, že před sto lety byl vyvinut vibrátor, ale od té doby nic nového nepřišlo." Tak měl své téma a vynašel přístroj, který bezdotykově, pomocí tlakové vlny, stimuluje klitoris. Vývoj musela v různých fázích testovat jeho žena. Oba se shoduj, že v začátcích to bylo těžké, od 98procentní garance byli ještě daleko.
Po půldruhém roce ale prolomili. Lenke využil svých kontatků k výrobci lékařské techniky v Číně a nechal tam vyrobit první model womanizéru. Přístroj je teď už tři a půl roku na trhu. Kupující za něj musí dát nejméně 100 eur, ale může to prý být i o pár stovek víc. Na světě už podle vynálezců byly prodány statisíce kusů, roční obrat je podle Lenkeho v desítkách milionů eur.
V srpnu 2014 se zúčastnili s velkým stánkem Adult Expo v Hongkongu, jednoho z nejvýznamnějších veletrhů branže. „Vystupovali jsme schválně arogantně, možní obchodní partneři o nás měli usilovat, ne naopak," říká Brigitte Lenkeová. Velkodistribuci posléze převzal zasilatelský obchod s erotikou Orion z Flensburgu a začal womanizéry zásobovat Evropu včetně Ruska. Lenkeovi sami zřídili logistickou centrálu pro severní a jižní Ameriku, Asie je napojena na Hongkong. V USA o nich psal i Playboy, chlubí se Robert Lenke. Známí sexuální terapeuti prý na jejich vynález „přísahají". V Německu údajně získali uznání hlavně v internetovém fóru pro mladé matky: „Po porodu je často chuť pryč," říká v listě Brigitte. Také ženští lékaři začali přístroj doporučovat. Cílem prý je, aby womanizér jednou hradily zdravotní pojišťovny. Vynálezci jej nenabízejí na erotických výstavách konečným uživatelům, ale výhradně na veletrzích obchodníkům.
„To, že objevitelé mohli sami svůj vynález zavádět po celém světě, je absolutní výjimkou. Lenke tedy mluví o tom, že svůj patent a vlastnická práva musí zajistit zkušenými advokáty. Kdo je jen objevitelem, nemá absolutně žádnou šanci, jeho myšlenka bude vzápětí kopírována," uvádí pasovský deník. Lenkeovi proto prodali svůj vynález americkému investičnímu fondu a další postup „sexuální revoluce" bude řízen ne z Mettenu, ale z Berlína, kde „Womanizer Group" buduje profesionální management.
Michael Lenke zůstává podle PNP ve firmě odpovědným za vývoj. „Jeho další projekt je ,manizér´. To prý ale bude trvat ještě nějaký čas – muž je mnohem komplikovanější než žena, říká dolnobavorský vynálezce," uvedl list.

Ukradení mravenci

Velkoobchodníkovi se hmyzem z hornofalckého Weidenu najednou chybělo 300 mravenců vzácného druhu, píše PNP. „A jaká náhoda - přesně takoví byli nabídnuti v internetovém portálu," uvádí list. Po dalších rešerších 36letý obchodník odhalil pachatele - mravence mu v obchodě odcizil jeho 19letý zaměstnanec. Jak v neděli sdělila policie, mladík šéfovy mravence v ceně 3500 eur začal nabízet po internetu. Majitel ho usvědčil, když zprvu neznámého prodejce oslovil jeho známý. Při domovní prohlídce u povedeného tovaryše policie „hejno" našla.

Hasiči slaví 150 let

Mají 150letou tradici.Zdroj: Deník/repro


V roce, kdy císař František Josef a císařovna Alžběta byli korunováni maďarskými králi, slavil jiný mimořádný zážitek Hofkirchen – založili tu v roce 1867 první hasičskou jednotku v okrese Rohrbach a druhou v Mühlviertlu, uvádějí linecké OÖN. Odvážní muži pod vedením Johanna Bindera se rozhodli chránit městečko před požáry, protože ponocní opakovaně zjišťovali malá ohniska ohně. Výzbrojí prvních hasičů byla kožená a plátěná vědra - „jednomužné" stříkačky byly tehdy vzácnou vymožeností.
Dnes má jubilující sbor 61 mužů. Jeho největšími zásahy byly boj s městským požárem v roce 1902, povodňové katastrofy 1954, 2002 a 2013, sněhová kalamita 2006 a orkán Kyril v roce 2007. Od začátku je jeho heslem: Bohu ke cti, bližnímu k ochraně.
Jubileum v Hofkirchenu oslaví slavností a hasičskou soutěží 26.-28. května. Informace na afk-lembach.at/hofkirchen.

Poněkud „putovní" májka

Ukradli májku ,zlodějům´…Zdroj: Deník/repro PNP

Jak i náš list informoval, v noci na pátek odcizil tým rozhlasové stanice Antenne Bayern ve stavebním dvoře připravenou májku města Zwieselu. „Už den poté byli ale obdobně postiženými sami rozhlasáci," píše PNP. „Spolek chlapců a děvčat z Randelriedu-Asbachu v okrese Dachau v Horním Bavorsku ukradl tuto májku podruhé."
„Milý Leiki (moderátor Wolfgang Leikermoser – pozn. Deníku), než v pondělí ráno budeš vyjednávat o výkupném se Zwieselskými, musíme se nejdřív domluvit spolu. Strom je teď v bezpečných rukou. Pěkné pozdravy od našeho spolku!" stálo v jadrné hornobavorštině na facebooku adresovaném moderátorovi. K tomu byla přiložena fotografie, na níž májku Zwieselu hrdě prezentují kluci a holky z Randelsriedu.
Antenne Bayern k tomu jen uvedla, že „májka je mezitím už zase v bezpečí". Teď je prý navíc střežena bezpečnostním personálem, aby mohla být po složeném výkupném nepoškozena vrácena městu při chystané velké open-air, dodává pasovský list.

Rádio sdělilo v pondělí Zwieselu své podmínky: město musí uspořádat poprvé „Mai-nachten", tedy májové Vánoce, respektive první ježíškovský trh 2017 v Bavorsku. Má být nadcházející pátek. Každý stánek musí být provozován „vánočně", s dekoracemi a dárky (vánoční dobrůtky, rukodělné výrobky atd.), na náměstí musí stát vyzdobený vánoční strom, starosta musí trh oficiálně zahájit v sedm hodin ráno a při otevření musí zpívat sbor vánoční písně. Jak starosta Franz Xaver Steininger řekl deníku PNP, už v úterý se občané v 17 hodin sejdou na náměstí ke stavění stánků. „Každá pomocná ruka bude třeba," prohlásil.

Přeřízli jim májku za jízdy

Kazisvěti řezali sousedům májku při transportu.Zdroj: Deník/repro

A ještě jednou o májce. Mladí z Paasdorfu si chtěli o víkendu dovézt s pomocí traktoru a pickupu strom z mistelbašského lesa ke stavění májky. Došlo při tom k drastickému útoku skupiny ze sousedního Staatzu. „Souprava vozidel s přivázaným kmenem byla právě na objížďce Mistelbachu, když se na ni nalepil bílý mikrobus. Jeho dveře se otevřely a jeden z mladíků z něj začal za jízdy motorovou pilou kmen přeřezávat," ocitovaly OÖN zprávu dolnorakouských NÖN. „Řidič pickupu zkoušel krkolomným manévrem akci ,záškodníků´ překazit, ale kmen se přesto přelomil. Při nehodě nebyl nikdo zraněn." Událost zaznamenala osádka nezúčastněného vozu na video a umístila je ma twitteru.
„To už není žádný lidový zvyk, tohle jde už příliš daleko," řekl okresní velitel policie Florian Ladengruber redakci NÖN. Mladí muži, řidič a spolujezdec s pilou ve věku 22 a 20 let, byli obviněni z ohrožování tělesné bezpečnosti v silničním provozu, útisku druhého řidiče a poškozování cizí věci.