Vyšetřování ohledně Domicilu seniorů v Olešné na Písecku stále pokračuje. Vše se rozběhlo na sklonku loňského roku poté, kdy nová ošetřující lékařka Barbora Kolářová upozornila krajský úřad na to, že tam chybí zdravotnický personál. Po krajské kontrole byli během několika dní všichni klienti, kteří potřebovali stálou lékařskou pomoc, převezeni do jiných zařízení.

Domicil aktivních seniorů v Olešné.
Klienty domova v Olešné museli převézt do nemocnic

Ještě bude nějakou dobu trvat, než bude moci policie případ uzavřít. „Je to velice komplikované, protože je tam hodně poškozenýcha dotčených osob. Shromažďujeme dokumentya čekáme na vypracování všech znaleckých posudků od lékaře,“ vysvětlila písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. S policií je v kontaktu také dcera bývalých klientů zmíněného domicilu. „Byla jsem u výslechu a vysvětlila, jak vše s rodiči bylo,“ uvedla žena, která si nepřeje být do konce vyšetřování jmenována. Její maminka je umístěná v novém domově pro seniory nedaleko Vimperku.

Otec se bohužel přestěhování nedožil. „Maminka je v novém domově spokojená. Je to dobře zařízený dům, všichni jsou tam příjemní, poskytují odbornou péči a o všem maminku i mě informují. Tak by to mělo vypadat. Ale maminka se po špatné zkušenosti bojí ještě někomu důvěřovat,“ dodala. Nepříjemnosti spojené s domicilem pro maminku ale úplně neskončily. Do nového místa pobytu jí odtud dokonce přišla faktura. „Je na ní obrovská částka, kterou údajně maminka za pobyt v Olešné dluží. Takovou nehoráznost nechápu,“ prozradila s tím, že fakturu předala také policii. Více neprozradila, aby nemařila policistům práci.

Domicil aktivních seniorů v Olešné.
Otec zemřel, jeho dceři to nikdo neřekl

Domicil pro aktivní seniory v Olešné
Domicil aktivních seniorů v Olešné neměl dobrou pověst dlouhodobě. Na chybějící zdravotní personál upozornila loni v prosinci nová ošetřující lékařka krajský úřad, který rychle zareagoval, začal na místě situaci prošetřovat a podnikat kroky k pomoci většině klientů, poté předal šetření policii.
První klienti, kteří byli odkázaní na zdravotnickou péči, byli převezeni do nemocnic v noci z 18. na 19. prosince a další, kteří tu neměli odbornou péči, byli převezeni 21. prosince.
V zařízení v Olešné zůstali jen soběstační senioři v nájemních bytech.