Marie Kurzová ze společnosti REFLECTA Facility, která bude lékařský dům spravovat, uvedla, že na čtyřech podlažích o ploše přes dva a půl tisíce metrů čtverečních má své zázemí najít více než dvacet různých zdravotnických zařízení.

VŠE NA JEDNOM MÍSTĚ
„Ordinaci tu bude mít například praktický lékař, vznikne tu ale i fyzioterapie, ortopedie či biochemická laboratoř s odběrovým místem. V přízemí pacienti najdou třeba lékárnu, bistro či optiku,“ řekla s tím, že v současné době je zaplněna zhruba polovina prostor. „Téměř obsazeno je čtvrté podlaží, kde bude diabetologické centrum, kardiologie a cévní centrum. Když sem klient přijde, tak je cílem, aby jej v případě problémů se srdcem vyšetřili na kardiologii a cévním a v případě potřeby prošel i vyšetřením na diabetologii. Tam mu následně nutriční poradce sestaví výživový plán. Na obezitologickém pracovišti s tělocvičnou potom při cvičení pod odborným vedením může pracovat na zlepšení své kondice, která má bez pochyby vliv na celkový stav pacienta,“ řekla Marie Kurzová.

Dodala, že nejde o vznik nových zařízení. „Jedná se o zařízení a lékaře, kteří se sem stěhují z míst, jež pro ně nebyla zrovna ideální. Ti si zde mohou ordinace pronajmout, umožňujeme však i prodej,“ vysvětlovala.

MHD I PARKOVIŠTĚ
Právě lokalitu nově vznikajícího lékařského domu si pochvaluje Michal Havelka, jeden z obyvatel sídliště Vltava. „Dobré je, že hned vedle je zastávka MHD, takže lidé jen vystoupí a jsou na místě. Ti, co zase pojedou autem, můžou zaparkovat na parkovišti, které je u Géčka a Globusu,“ komentoval přínos nového centra.

Jako na dlani má celou stavbu Arnošt Máče, který bydlí hned naproti nákupnímu centru Géčko. „To je ta nejužitečnější věc, která tu mohla vzniknout,“ řekl Arnošt Máče. „Věřím, že to ocení nejen obyvatelé sídliště, nedaleko jsou také dva domovy pro seniory, chodit sem můžou i obyvatelé Českého Vrbného,“ dodal.

Hned vedle navíc pomalu, ale jistě roste i bytový komplex, kde by mělo být až 160 nových bytů.