V pavilonu T se uskutečnil svatební veletrh, který dámám i mužům nabídl pestrou paletu svatebních šatů, prstýnků, květin…Nechyběla zde ani limuzína, ochutnávka vína, profesionální vizážisté nebo populární kadeřník, Michal Moučka. Akci zorganizovaly sestry Markéta Tomanová a Pavla Kučerová.

Lipová alej s křížovou cestou vede od klokotského kláštera směrem k Tismenickému údolí. Cesta byla založena benediktiny koncem 17. století, alej pak byla vysázena v roce 1836. Od roku 1973 patří mezi chráněné památné stromy. Tvoří ji celkem 97 stromů.
Královnou jihočeských alejí je Klokotská

Svatební veletrh zaujal Alenu Pištěkovou z Tábora a Jiřího Dvořáka ze Soběslavi, kteří se chtějí brát v červnu. „Plánujeme svatbu v Doubí u Tábora na louce pionýrského tábora. Braly se tam moji rodiče, babička tam pracovala. Je to u řeky, v přírodě, kde je hodně bříz, když vyjde počasí, tak to bude hezké,“ těší se pár, který oslaví pětileté výročí. „Svatbu si vedeme sami, budeme mít družičky, které usadí hosty a pomohou s organizací, ale podrobnosti ještě neví,“ líčila s úsměvem dvaatřicetiletá žena. Šaty zatím shání.

Několik scén 3. dílu seriálu Marie Terezie se natáčelo v Barokním divadle a Zrcadlovém sále českokrumlovského zámku.
Natáčení Marie Terezie na krumlovském zámku? Jako štábní cvičení

„Zkoušela jsem obejít asi tři salony, ale nevybrala jsem si. Tak zkusím ještě Budějovice a Prahu,“ plánuje. Sedmadvacetiletý Jiří Dvořák už má o svém obleku jasno. „Chtěl bych modrý oblek, hnědé boty a motýlka,“ prozradil budoucí ženich a přidal historku. „Seznámili jsme se tak, že si přítelkyně přišla ke mně do elektra koupit pračku,“ líčil. „Mám moc hodného známého, který mě do toho elektra pro pračku poslal,“ dodala s úsměvem Alena Pištěková.

Strakapoud velký výpomocí v zimě ohledně potravy také nepohrdne.
Podstrojujete ptákům do krmítka? Sečtěte je!

V pavilonu T se líbilo i Haně Kopsové a Marku Brožovi. Ti se plánují brát 10.10. 2020 na hradě Švihov. „Bydlíme v Budějovicích ale pocházíme od Klatov, takže se budeme brát na hradě. Plánujeme přibližně svatbu o sto lidech a nemáme profesionálního organizátora. Máme svědky, kteří nám budou svatbu řídit,“ sdělila dvojice. Hana Kopsová prozradila, že těhotná není. „Bereme se z lásky. Miminko na cestě není,“ usmívala se žena s tím, že oba pracují v Budějovicích, protože tu studovali. „Já jsem tady spokojený a přítelkyně by chtěla změnu,“ dodal Marek Brož.