V pondělí mají českobudějovičtí radní stanovit termíny týkající se výběrového řízení na stavbu nové sportovní haly.Ta má nahradit současnou budovu, přičemž celková cena má být přes 300 milionů korun.

V pondělí po obědě se poprvé v tomto roce sejdou táborští radní. Řeč by měla přijít na rekonstrukci bazénu, která právě v pondělí na devět měsíců končí provoz. Registrovaným plavcům přístup do bazénu přestane platit prvního února.

V úterý bude v 18 hodinv městské knihovně v Táboře číst ze svých knih Tereza Boučková, chartistka a dcera spisovatele Pavla Kohouta. Ve středu v 17 hodin se v táborské Galerii 140 koná vernisáž výstavy Korálek ke korálku. Dojde i ke křtu knihy o tvoření z korálků.

Litevský den můžete ve čtvrtek prožít v Třeboni. Koná se na základě dlouholetého partnerství městas litevskou Utenou. Na programu je v kině Světozor promítání filmu Výletnice, který dopoledne nejprve zhlédnou školáci a studenti, od 18 hodin je pak promítání pro veřejnost. Následovat bude beseda s litevským velvyslancem i ochutnávka litevských vín a dalších specialit. Lázeňské restaurace navíc nabídnou speciální litevské menu.

Absurdní soap opera pro dva zkrachovalé herce, jednu zamilovanou asistentku a elektrikáře. Dva herci čekají na castingu na režiséra, který nepřichází. Tragikomedii o čekání na nemožné se spoustou dialogů, vypitého kafe a vykouřených cigaret můžete navštívit ve velkém sále KCAŽ v Blatnév pátek od 18 hodin. Vstupné: 70 a 50 korun.

Závody v běžeckém lyžování Frymburská stopa se konají, pokud bude dost sněhu, od pátku do soboty ve Frymburku. Je to otevřený závod pro závodníky od nejmladších po nejstarší. Start je na fotbalovém hřišti. Pátek je určený školním dětským závodům, kdy se koná školní přebor Lipenska, v sobotu do bílé stopy vyběhnou dospělí na 10 nebo 20 km. Organizují SK lyžaři – běžci Frymburk.

Startuje sezona masopustů. V sobotu se uskuteční první na Písecku, a tov Protivíně. Sraz masek jeve 13 hodin na Masarykově náměstí. Odtud vyrazí průvod městem. Bude připravena také kulinářská show nazvaná Hmyz na talíři, pásmo představení pro děti i dospělé a večer masopustní zábava v Belvederu.

Sobota bude na sjezdovce na Libínském Sedle patřit dětem i dospělým a všemu, co klouže na sněhu. Koná se tam tradiční sportovní den. Sjíždět svah je možné nejen na lyžích a snowboardu, ale také na bobech, saních nebo klidně na pytli. Jde totiž o zábavu. Začíná se v 8.30 hodin. V sobotu od 20 hodin se ve Veselí nad Lužnicí koná ples města. V programu vystoupí vrcholový akrobat David Pargač, finalista německého X-factoru a držitel Guinnessova rekordu veskoku na jedné ruce. Nebude chybět ani předání ceny města za rok 2017.

Do Skiareálu Lipno se v sobotu přijede podívat velbloud Šajtan a jeho kamarád “lamák“ Otík. Od 11 hodin ho potkáte u Stezky korunami stromů a odpoledne se pak přesune dolů do Fox parku, kde se zúčastní sobotní animaces lišákem Foxem.