Již šestý autobus vozí od včerejšího dne Hradečáky na některých z místních pěti linek městské hromadné dopravy.

Nový autobus značky Man je podle ředitele společnosti ČSAD Jiřího Krupičky druhým, který je vybavený vyklápěcí plošinou pro hendikepované. „Je také čtvrtým nízkopodlažním vozem, který v Hradci provozujeme,“ dodal Krupička.

Nový autobus společně s ředitelem Krupičkou v pondělí dopoledne slavnostně šampaňským pokřtil starosta města Stanislav Mrvka. Společně popřáli vozidlu hodně spokojených zákazníků a bezpečných kilometrů na  cestách hradeckými ulicemi.

Záhy po křtu se vůz vydal na vůbec první oficiální cestu. „Po celý den jezdil na linkách s čísly 1, 3 a 4 zdarma. Cestující s ním byli spokojení a líbil se jim,“ uvedl Krupička.

I když za svezení nikdo běžných osm korun neplatil, lidé dostávali očíslované jízdenky. Každý čtyřicátý cestující se dočkal drobné pozornosti v podobě památeční placatky s hradeckým Tuzemákem. Na etiketě se potom skvělo včerejší datum a fotografie žlutomodrého autobusu.
Podle ředitele Krupičky připravuje společnost zefektivnění linek městské hromadné dopravy, na kterém se začne pracovat již na jaře letošního roku. „Předpokládáme zachování všech pěti linek, ale zahuštění provozu. To proto, aby došlo k návaznosti na vlaky a na další autobusové spoje na nádraží,“ vysvětlil ředitel ČSAD.

Krupička také připomněl, že senioři nad 70 let mohou jezdit zdarma. Potřebují k tomu průkazku, kterou si mohou vyzvednout v kanceláři ČSAD.